în atenţia persoanelor care realizează venituri din agricultură!

duminică, 31 mai 2009

În atenţia persoanelor care realizează venituri din agricultură!

Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Vâlcea informează persoanele fizice care, în anul 2009, realizează venituri din cultivarea şi valorificarea florilor, legumelor şi zarzavaturilor, în sere şi solarii, precum şi a arbuştilor, plantelor decorative şi ciupercilor, din exploatarea pepinierelor viticole şi pomicole şi altele asemenea, impuse la normă de venit, că au obligaţia declarării acestor venituri la unitatea fiscală de domiciliul.

Contribuabilii care încep activitatea în cursul anului 2009 au obligaţia să depună formularul 221 - „Declaraţia privind veniturile din activităţi agricole”- impunere pe norme de venit, cod 14.13.01.13/9, în termen de 15 zile.

Impozitul pe veniturile din activităţi agricole se determină prin aplicarea cotei de 16% asupra venitului net stabilit pe baza normelor de venit, impozitul fiind final.

Impozitul se achită în două tranşe de 50%, până la 1 septembrie 2009, respectiv 15 noiembrie 2009, la unitatea fiscală de domiciliu al contribuabilului.

Atenţie! Normele de venit pentru anul 2009, pentru veniturile realizate din activităţi agricole, pot fi consultate accesând pagina de internet a DGFP Vâlcea, www.finantevalcea.ro, categoria Asistenţă contribuabili, subcategoria Norme de venit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe