Ce mă enervează?

duminică, 31 mai 2009

Ce mă enervează?

Tiberiu Pîrnău

Medicii care îţi smulg cu o lăcomie colosală ultimii bănuţi din buzunare şi care, uneori, vor să le şi mulţumeşti că ai ieşit mai bolnav decât erai din spital. Inumani şi grobieni. Politicienii care mint cu neruşinare poporul. Cu televizorul, ziarul şi orice mijloc de comunicare. Demagogi şi impertinenţi. Finanţele statului român care te jecmănesc până la ultima leţcaie. Un jaf legalizat de legi stupide, gândite din birouri luxoase de oameni rupţi de realitatea economică sfâşietoare. Băncile care măresc dobânzile haotic şi care nu mai acordă credite nimănui.

Bancheri greţoşi ce se ascund în spatele unei crize financiare închipuite de şmecherii planetei. Notarii îmbogăţiţi prin afaceri oneroase. O breaslă organizată sub forma unui arici, ce nu permite accesul „intruşilor“ de nici un tip. Oameni ai legii ce au bătut palma cu interlopii. Şi-au vândut sufletele şi conştiinţa pentru arginţi mânjiţi de fapte penale. Ignoranţa de orice fel. Ipocrizia cu toate speciile sale. Lipsa de caracter a unor ziarişti, politicieni, medici, bancheri, oameni de afaceri, primari, notari şi lista ar putea continua pe mai multe pagini de ziar.

Mă deranjează teribil nesimţirea edililor, care risipesc banul public în afaceri de „familie“. Familie de tip mafiot. Primari, consilieri locali, consilieri judeţeni, oameni de afaceri fac parte din familie. Famiglie. Nu generalizez. Toţi îşi doresc să intre într-o horă a câştigurilor peste noapte, pe spinarea statului şubred, călărit de veacuri de hoarde mult prea lacome faţă de resursele sale. Patronii care-şi bat joc de angajaţi. Îi exploatează, nu încheie contracte de muncă, nu plătesc contribuţii la asigurările sociale. Şarlatanii de orice fel.

Escrocii aidoma. De la cei mărunţi, găinari infimi, la cei cu gulere albe ce dormitează în Parlament. OTV-ul şi Dan Diaconescu ce accentuează prostia şi promovează incultura la rang de virtute naţională prin emisiuni cu mesaj subliminal pervers. Preţul audienţei, al maşinilor de lux, al yachturilor de neam prost, al vilelor de nabab media, îl plăteşte un popor întreg îndobitocit de politicieni nesimţiţi, de manele difuzate în exces. Prostul gust ridicat la rang de artă în televiziune.

Ziariştii agramaţi: tâmplari, cizmari, fotografi, forjori, croitori etc. Mediocri în meseriile lor, ridicoli în presă. Un politician imbecil care acţionează în Parlamentul European împotriva combinatului chimic, în fapt a unui judeţ întreg. Ar merita să i se ridice cetăţenia română şi dreptul de a mai intra în ţară. Să fie adoptat de statul austriac sau de cel polonez. Şi mă mai enervează alte 1000 de lucruri…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe