S-a inagurat adăpostul pentru câinii fără stăpân de la Feţeni

miercuri, 27 mai 2009

S-a inagurat adăpostul pentru câinii fără stăpân de la Feţeni

Miercuri, 27 mai, primarul Mircia Gutău a inagurat Adăpostul pentru câinii fără stăpân de la Feţeni, o investiţie menită să conducă, în conformitate cu legislaţia în domeniul, la diminuarea numărului de câini vagabonzi din municipiu. Proiectarea şi execuţia adăpostului - care a fost realizat după toate standardele naţionale şi comunitare actuale - a costat bugetul local al municipiului aproape 400.000 lei, la care se adaugă dotări în valoare de aproximativ 31.000 lei.

Construcţia principală a acestui obiectiv este compusă din cabinet medical veterinar, sală de operaţii, precum şi o sală pentru pregătirea hranei, iar cuştile sunt grupate pe categorii, respectiv pentru câini de talie mare, medie şi mică sau pentru căţele cu pui. Lucrările au fost începute în cursul lunii aprilie 2009 şi au fost realizate de SC AXA SRL Râmnicu Vâlcea - constructorul desemnat în urma procedurilor de achiziţie publică. În complexul de măsuri destinate eradicării câinilor vagabonzi din municipiu, pe lângă darea în funcţiune a acestui adăpost, au fost achiziţionate pistoale cu tranchilizante pentru a face prinderea cîinilor cât mai puţin traumatizantă şi a fost angajat şi personalul de specialitate necesar funcţionării adăpostului.

De asemenea, prin Hotărârea Consiliului Local municipal nr. 334/182 din octombrie 2008, privind înfiinţarea Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân aflaţi pe teritoriul municipiului Râmnicu Vâlcea şi aprobarea Regulamentului de funcţionare a acestui serviciu, s-au stabilit modalităţile de capturare, transport, înregistrare, examinare, adăpostire, îngrijire şi hrănire a câinilor, felul în care se acordă asistenţa medicală veterinară, procedurile de revendicare şi adopţie, precum şi cazurile în care se va proceda la eutanasierea câinilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe