Maternitatea primeşte bani pentru repararea ţevilor

miercuri, 27 mai 2009

Deşi are datorii uriaşe,

Maternitatea primeşte bani pentru repararea ţevilor

Spitalul de Obstetrică –Ginecologie Vâlcea ar putea primi bani de la Ministerul Sănătăţii, însă nu pentru plata datoriilor, ci pentru reabilitări curente. Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea susţine că ministrul sănătăţii, Ion Bazac i-a promis aproape şase miliarde de lei vechi pentru Maternitate, bani care ar putea ajunge la instituţie în această vară .Se pare că suma va fi folosită pentru schimbarea ţevilor de apă rece şi caldă şi nu pentru plata celor peste 25 de miliarde de lei vechi, datoria actuala pe care unitatea spitalicească o are către principalii furnizori.

În aceste condiţii, Maternitatea va trebui să funcţioneze de pe o zi pe alta, având în vedere că mai toţi furnizorii refuză să mai ofere medicamente, mâncare şi oxigen şi au dat în judecată conducerea spitalului din cauza datoriilor mari acumulate. Nici măcar pentru oxigen nu mai sunt bani, deşi Casa de Asigurări de Sănătate a decontat banii pentru serviciile prestate la Maternitate.

Preşedintele CAS, Constantin Rădulescu a spus că de la data de 20 mai toate serviciile care ar fi trebuit sa fie decontate de Casă s-au realizat. „În fiecare lună, în perioada 1 - 15, au fost alocate fonduri şi achitate integral serviciile care trebuie decontate. Serviciile aferente perioadei decembrie 2008 - aprilie 2009, în valoare de aproximativ patru milioane de lei au fost achitate şi ele, integral, în fiecare lună.

Regularizarea pe 2008, în valoare de 647.789 de lei, s-a achitat integral în două tranşe, adică una în februarie şi una în aprilie. Regularizarea pe trimestrul I 2009 nu s-a primit de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi se va realiza în limita prevederilor bugetare pentru asistenţa medicală spitalicească. Din punct de vedere al Casei, toate fondurile au fost alocate", a declarat Rădulescu. Preşedintele Ion Cîlea a spus că a încercat să rezolve problemele cele mai grave ale Maternităţii. „ O problemă foarte gravă se referă la canalizare.

Mizeria şi toate conductele înfundate au provocat un miros îngrozitor. Am alocat 80.000 de lei pentru a se demara lucrările de înlocuire a ţevilor, iar anul acesta am mai asigurat 300.000 de lei pentru modernizarea canalizării. Şi pentru datoria de 2,5 milioane de lei trebuie găsite soluţii până la sfârşitul acestei luni. Am fost la ministrul sănătăţii, care mi-a promis că va aloca aproximativ 500.000 de lei. Eu nu sunt Dumnezeu, să pot bate din palme şi să se depăşească această problemă", a declarat Ion Cîlea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe