Focare de rabie în judeţ

miercuri, 27 mai 2009

Focare de rabie în judeţ

La Vâlcea, de la începutul anului s-au înregistrat opt focare de rabie la animale. Printre localităţile unde localnicii au avut de-a face cu rabia se numără Ioneşti, Vaideeni, Călimăneşti, Budeşti şi Glăvile. Potrivit declaraţiilor directorului Direcţiei Sanitar Veterinare Vâlcea, Florinel Constantinescu, anul trecut, în judeţul Vâlcea s-au înregistrat peste 20 de cazuri de rabie la animale. „Cele mai multe cazuri de turbare au apărut la vulpi, la cai, dar şi la câini muşcaţi de animale. Este important ca populaţia să se ferească de animalele sălbatice.

Oamenii pot risca să fie muşcaţi. În cazul în care se întâmplă să fie muşcaţi să se prezinte de urgenţă la medicul de familie”, a declarat Florinel Constantinescu. Indicaţiile directorului DSV vin ca urmare a faptului că deja există o primă victimă în judeţul Vâlcea care a decedat după ce a fost muşcată de o vulpe turbată. O bătrână în vârstă de 68 de ani din Băile Olăneşti a murit în urmă cu câteva zile pentru că a preferat să se îngrijească acasă şi nu s-a prezentat la medicul de familie.

Maria N. fusese muşcată în urmă cu două luni de o vulpe turbată în timp ce se afla chiar în gospodărie. Femeia a reuşit să omoare vulpea, însă rana pe care aceasta i-a lăsat-o a fost tratată superficial. Bătrâna s-a pansat acasă, în speranţa că îi va trece. Când a ajuns la spital boala deja se răspândise în corp. Maria a murit la Institutul Matei Balş din Bucureşti la puţin timp după ce s-a prezentat la medic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe