Ion Cilea îndeamnă vâlcenii să iasă la vot

duminică, 24 mai 2009

Ion Cilea îndeamnă vâlcenii să iasă la vot

Preşedintele PSD, Ion Cîlea i-a îndemnat pe toţi vâlcenii să iasă la vot, pentru a face în aşa fel încât opinia lor să conteze pe plan european. „Ne aflăm într-o perioadă de mare încărcătură emoţională, în vârtejul căreia este prinsă nu numai România. Aceeaşi stare de spirit a cuprins toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, care vor trebui să-şi aleagă reprezentanţii in Marele Sfat al continentului nostru. Între 4 şi 7 iunie, cei peste 375 de milioane de cetăţeni cu drept de vot din Europa vor fi chemaţi la urne pentru a-i desemna pe cei 736 de reprezentanţi ai lor în Parlamentul României.

Va fi cea de-a şaptea desfăşurare electorală, la nivel continental, care coincide cu a 30-a aniversare a primelor alegeri europene organizate prin vot universal. Printre cei 736 de parlamentari ai Comunităţii Europene se vor afla şi 33 de deputaţi pe care îi vom alege la 7 iunie şi care vor reprezenta România în cea mai mare adunare parlamentară democratică multinaţională din lume. Spre deosebire de celelalte şase scrutine continentale, care au avut loc în ultimele trei decenii, alegerile europarlamentare din 2009 au o importanţă cu totul aparte.

Astăzi, întreaga Europă se confruntă cu o situaţie fără precedent: recesiune economică şi creşterea îngrijorătoare a şomajului la nivel continental. Toate ţările, fără excepţie, trebuie să facă faţă unei crize economice financiare mondiale, cea mai puternică din câte s-au manifestat vreodată în lume. Efectele ei sunt nimicitoare: preţurile mari la alimente şi energie, creşterea galopantă a sărăciei, scăparea de sub control a poluării şi încălzirii globale.

În faţa acestor provocări fără precedent, Europa şi fiecare ţară membră în parte, sunt nevoite să caute soluţii şi să-i desemneze pe cei mai buni cetăţeni care să le reprezinte în marele for unde se stabilesc căile de rezolvare la nivel multinaţional. Tocmai de aceea, noi, românii, la fel ca toţi cetăţenii Comunităţii Europene, trebuie să înţelegem cât de importantă este participarea la alegerea reprezentanţilor noştri în viitorul Legislativ european. Fiindcă peste 60 la sută din legislaţia naţională este de fapt legislaţie europeană, iar deciziile luate la Bruxelles ne influenţează viaţa de zi cu zi.

Este foarte important să avem acolo reprezentanţii noştri, care să aibă o legitimitate democratică mare, iar România va fi cu atât mai bine reprezentată cu cât participarea la vor va fi mai mare. Dacă în ziua alegerilor vom sta acasă şi vom protesta prin neparticipare la vot, nu vom putea reclama şi nu vom putea să ne plângem că nu ne place cutare decizie luată în Parlamentul Europei sau la Comisia Europeană”, a apreciat Ion Cilea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe