Senatorul Emilian Frâncu se implică în rezolvarea problemelor păgubiţilor FNI

miercuri, 20 mai 2009

Senatorul Emilian Frâncu se implică în rezolvarea problemelor păgubiţilor FNI

Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului a preluat calitatea procesuală a CEC în toate litigiile legate de FNI şi SOV Invest, implicit despăgubirea  păgubiţilor. Un număr semnificativ de cetăţeni, păgubiţi FNI au apelat la senatorul Emilian Frâncu, nemulţumiţi că, deşi şi-au câştigat în instanţă dreptul de a fi despăgubiţi încă nu au primit banii.

Printr-o interpelare adresată preşedintelui AVAS, Mihai Ursache, Emilian Frâncu solicită informaţii despre derularea procesului de despăgubire a deponenţilor. Conform sentinţelor judecătoreşti rămase definitive, majoritatea susţin că se regăsesc pe listele  de despăgubiri.

În răspunsul primit de la AVAS se menţionează faptul că , până la data de  31 martie 2009 au fost despăgubiţi  11700  petenţi FNI din cei  23451 care , în temeiul a 13 sentinţe civile şi comerciale au  câştigat in instanţă acest drept. Pentru rezolvarea tuturor cererilor AVAS va accesa de la  Trezorerie un împrumut de 50 de milioane de euro, sumă care, conform răspunsului va fi suficienta  pentru rezolvarea tuturor petenţilor, care vor primi sumele actializate cu indicele de inflaţie.

„Activitatea de  plată a sumelor  cuvenite petenţilor FNI se va desfăşura cu celeritate, fără a depăşi, de la momentul în care AVAS va intra în posesia banilor, termenul de 6 luni prevăzut în OG  22/2002 privind obligaţiile de plată ale instituţiilor publice, stabilite prin titluri executorii, cu modificările şi completările  ulterioare”.

Emilian Frâncu ne-a declarat că va urmări rezolvarea problemelor acestor păgubiţi: „Sunt oameni care de ani de zile  se luptă pentru drepturile lor şi nu îi voi abandona. În acest timp şi-au periclitat sănătatea, s-au împrumutat pentru a susţine procesele şi au ajuns la capătul răbdării. Problemele cetăţenilor sânt importante pentru mine”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe