Primarul Gutău ne oferă bitum în loc de iarbă şi flori

duminică, 17 mai 2009

Primarul Gutău ne oferă bitum în loc de iarbă şi flori

Buldozerul ADP, gata să mai distrugă un spaţiu verde

Locatarii blocurilor A2 şi A3 de pe strada Dacia din cartierul 1 Mai au rămas fără o parte din spaţiul verde din spatele blocului unde locuiesc, după ce acesta a fost în mare parte distrus de utilajele Administraţiei Domeniului Public din cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea. Afirmând că acţionează în urma unei solicitări a locatarilor, muncitorii Primăriei începuseră deja să taie rădăcinile brazilor de lângă bloc atunci când locatarii s-au sesizat şi au încercat să-i oprească.

Ei au confirmat faptul că, la iniţiativa unuia dintre ei semnaseră o cerere privind asfaltarea parcării din spatele blocului respectiv, dar au afirmat că acest lucru nu implica în nici un fel distrugerea spaţiului verde, unul dintre puţinele rămase în zonă. Până să se lămurească problema, angajaţii Primăriei au profitat şi, în graba lor de a distruge gardul viu şi arborii, cupa unui buldoexcavator a rupt chiar un cablu electric subteran, iar muncitorii au tăiat cu drujba rădăcinile unui brad. În urma lucrărilor, tot spaţiul verde a fost distrus, în doar câteva ore.

În urmă cu două săptămâni, edilul şef al Râmnicului s-a deplasat în zona respectivă, promiţându-le oamenilor că nu vor fi afectate deloc spaţiile verzi, lucru care s-a întâmplat. În jurul celor două blocuri, locatarii amenajaseră singuri spaţii verzi cu pomi şi flori, îngrijite de ei înşişi, pentru că Primăria nu a catadicsit să se intereseze până acum în vreun fel de zona respectivă.

Luat aproape pe sus de câteva doamne înverşunate, inginerul care trebuia să supervizeze lucrările a încercat să dea înapoi şi să încerce să explice că intervenţia echipei de muncitori la faţa locului a urmat solicitării locatarilor din blocul respectiv ca în jurul imobilului să fie amenajată o parcare, doar că o mare parte dintre locatari habar nu aveau de o astfel de plângere, iar cei care o semnaseră afirmau că nu şi-au închipuit niciodată faptul că, în cazul în care îi ceri primarului să îşi asfalteze parcarea existentă deja asta înseamnă să distrugă spaţiul verde de lângă bloc.

„Pe lista în care se solicita acordul locatarilor pentru amenajarea parcării nu era specificat faptul că prin această intervenţie se va defrişa tot spaţiul verde din jurul imobilelor. Cele câteva propoziţii care specificau că în demersul lor, muncitorii vor fi nevoiţi să intre cu utilajele chiar şi câţiva metri pe spaţiul verde de lângă bloc au fost adăugate ulterior pe listă, după ce oamenii semnaseră deja. Acest lucru este foarte grav şi se pedepseşte, de asemenea, foarte grav”, spune Ecaterina Fulger, una dintre locatarele blocului A3.

Potrivit Ecaterinei Fulger, pentru întreruperea lucrărilor a fost semnată o altă listă, document trimis imediat la Primăria Râmnicului, prin care i se cerea lui Mircia Gutău să oprească distrugerea spaţiului verde. Grupul celor care au semnat a doua petiţie nu se împotrivşte amenajării parcării, ci doar iniţiativei lucrătorilor ADP de a defrişa întregul spaţiu verde. „Nu ne împotrivim parcării, dar nici nu vrem să ne taie toţi copacii, să ne omoare florile şi să ne ia umbra de tot. Ne-am săturat de atâta beton, să mai crească printre atâta asfalt şi câteva fire de iarbă, că nu-i bai!”, spune şi Sofia Boghină, un alt locatar din A3.

 „Domnule primar, nu suntem de acord cu defrişarea şi distrugerea spaţiului verde din jurul blocului, începută în data de 12 mai 2009, întrucât s-a lucrat fără schiţă de execuţie şi aprobare de la primărie, şi fără încunoştinţarea tuturor locatarilor asupra acestei acţiuni. Numărul locurilor de parcare nou create nu justifică distrugerea gardului viu aflat la doi metri în jurul blocului şi nici tăierea brazilor, teiului, arbuştilor… Având convingerea că veţi da curs doleanţelor majorităţii persoanelor direct afectate de acţiunea de lichidare totală a zonei verzi, vă mulţumim anticipat”, au precizat locatarii în petiţia adresată primarului.

Petiţia a fost semnată de toţi locatarii care erau acasă în momentul când au început lucrările. Oamenii au declarat că, dacă lucrările vor fi reluate, vor face un lanţ uman în jurul zonelor verzi care au mai rămas. Ca răspuns solicitării „beligeranţilor” din curtea blocului, Primăria Râmnicului a promis că va păstra, pentru fericirea acestora, câţiva copaci, un gard viu şi …doi-trei metri de pământ.    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe