Locuitorii Bărbăteştiului mândri de primarul Banacu

duminică, 17 mai 2009

Locuitorii  Bărbăteştiului mândri de primarul Banacu

 „Avem o localitate în care ne face plăcere să trăim”

    Comuna Bărbăteşti se află într-o zonă depresionară de dealuri cu coaste, văi şi munte. Beneficiază de numeroase monumente istorice şi un cadru natural deosebit, propice turiştilor care doresc să-şi petreacă timpul liber în natură,  precizează primarul Constantin Banacu.

    Parcul Naţional Buila-Vânturariţa, care se întinde şi pe teritoriul comunei Bărbăteşti,  a fost declarat Parc Natural prin HG 2151/2004, întinzându-se pe o suprafaţă de circa 4500 de ha. Parcul prezintă elemente deosebite prin relieful său  carstic, spectaculos, are patru sectoare de chei, peste 250 de peşteri şi avene. Flora deosebită cu specii protejate cum ar fi: floarea de colţ, iedera albă, tisa şi laricea. Fauna este  valoroasă găsindu-se exemplare frumoase de capră neagră, urs, lup, râs, pisică, cerb, cocoş de munte. Aici există obiective cultural-istorice valoroase, cum sunt, mănăstirile Pătrunsa, Pahomnie, schituri şi biserici.

    Primarul Constantin Banacu a reuşit să facă din localitatea Bărbăteşti un nucleu turistic şi spiritual în zona de Nord-Vest a judeţului Vâlcea.  Meritul său este de ordin organizatoric şi investiţional iar schimbarea în bine a localităţii reprezintă încununarea unor eforturi care îi fixează unicitatea. Ori de câte ori îl vizităm pe gospodarul comunei îl găsim pe teren în mijlocul oamenilor din comună, atent la probleme acestora şi la lucrările ce se află în derulare.

O.A.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe