Gheorghe Ciucă ÔÇô primarul “cu mâinile încrucişate”

duminică, 17 mai 2009

• Întrucât nu a făcut nimic pentru staţiunea Băile Olăneşti,

Gheorghe Ciucă – primarul „cu mâinile încrucişate”

• păcat de industria turismului care a explodat în Băile Olăneşti, pentru că nu are un primar în măsură să aibă o strategie de modernizare şi dezvoltare a localităţii

La împlinirea unui an de când a fost ales primar al staţiunii Olăneşti, Gheorghe Ciucă nu prea are cu ce se lăuda în materie de proiecte şi promisiuni realizate. Acum, în luna mai 2009, oraşul arată ca după bombardament, turiştii care vin la tratament sunt terorizaţi de zgomotul maşinilor şi utilajelor care lucrează în zonă, iar peste toate pluteşte un aer al nepăsării. Chiar primarul Râmnicului, Mircia Gutău, s-a arătat oripilat de nepăsarea edilului din Olăneşti în ceea ce priveşte parcul central şi Aleea Izvoarelor.

Într-adevăr, în parcul staţiunii toate băncile sunt rupte şi murdare, pavelele masive din alei stau ieşite ameninţător, iar gropile sunt la tot pasul. Lângă parc, un bazar de unde răsună ritmuri de manele. Peste parc, o macara turn ridică tonele de beton deasupra capetelor turiştilor care se încumetă să treacă prin zonă. Despre Aleea Izvoarelor este o adevărată aventură să te încumeţi să mergi pe jos sau cu maşina. Primarul Gheorghe Ciucă se laudă peste tot cu proiectul de Dezvoltare integrată a staţiunii în valoare de 4 milioane euro, dar care a fost elaborat şi demarat de Consiliul Judeţean Vâlcea şi fosta conducere a Primăriei Olăneşti.

Păcat de industria turismului care a explodat în Băile Olăneşti, pentru că nu are un primar în măsură să aibă o strategie de modernizare şi dezvoltare a localităţii. Şi celelalte străzi din staţiunea turistică Băile Olăneşti arată ca după bombardament. Tranşee în toată regula se întind pe sute de metri de la un capăt la altul al şoselelor din zona centrală. Şoferii din Băile Olăneşti sunt disperaţi, pentru că aproape lunar trebuie să îşi ducă maşina la service. Primarul se apără şi spune că iarna trecută a fost grea şi că a stricat tot ce s-a „cârpit” peste an.

Pe unul dintre drumurile judeţene, rupt în două locuri de alunecări de teren, maşinile grele au restricţie. În Băile Olăneşti din 95 de kilometri de drumuri numai 30 au fost asfaltaţi în ultimii zece ani. Primarul Ciucă mai îşi „aruncă” câteva realizări, dar care multe din ele au fost începute sau chiar finalizate de fost conducere a Primăriei Olăneşti: reabilitarea sălii de spectacole din cadrul Căminului Cultural din Olăneşti sat; asfaltarea străzii Doctor Olănescu în Olăneşti sat pe o porţiune de 1 km; reabilitarea şcolilor din Olăneşti în vederea începerii şi desfăşurării în bune condiţii a anului şcolar, etc. (Nicu Trandafir)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe