Cristian Buican ia atitudine faţă de abuzurile democrat liberalilor

duminică, 17 mai 2009

Cristian Buican ia atitudine faţă de abuzurile democrat liberalilor

Deputatul liberal Cristian Buican a susţinut ieri o declaraţie politică intitulată „Abuz pedelist la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură”, prin care atrăgea atenţia colegilor parlamentari că, în colegiul uninominal Nord din judeţul Vâlcea, cererile de acordare a subvenţiilor pentru bovine au fost transmise în teritoriu de organizaţiile de partid ale PD-L şi nu prin intermediul funcţionarilor APIA în colaborare cu Administraţiile Publice locale, aşa cum ar fi fost normal.

Deputatul liberal le-a prezentat colegilor parlamentari acest abuz, reamintindu-le că se află în plină campanie electorală. Mai mult, Cristian Buican este de părere că folosirea instituţiilor statului în scop personal şi electoral de un om sau un partid politic este un act de o gravitate maximă, care încalcă principiile de drept ale unui stat democratic membru al Uniunii Europene.

„Aceste derapaje trebuie corectate prompt, deoarece riscăm ca acest fenomen de folosire a instituţiilor statului şi a puterii acestora în scop personal şi electoral să se generalizeze şi să reuşim „performanţa” de a ne întoarce la astfel de practici specifice unui stat totalitar”, a declarat Buican.

Liberalul se va adresa şi Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale pentru a prezenta această situaţie, considerând actul de a folosi o instituţie publică în scop de partid ca o meteahnă a societăţii româneşti care trebuie vindecată rapid. Vâlceanul le promite cetăţenilor judeţului Vâlcea că va lua măsuri în faţa acestui tip de abuzuri, considerând că respectarea drepturilor cetăţenilor ar trebui să fie principala direcţie a politicienilor care guvernează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe