Angajaţii ISU, cu ochii pe secţiile de votare

duminică, 17 mai 2009

Angajaţii ISU, cu ochii pe secţiile de votare

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea vor asigura paza şi ordinea în cadrul a 37 de secţii de votare de pe teritoriul judeţului Vâlcea în perioada 06-07 iunie 2009. Pentru această misiune, conducerea inspectoratului a stabilit un număr de 111 cadre care vor participa la desfăşurarea scrutinului pentru alegerile europarlamentare. Pe lângă personalul care va asigura paza şi ordinea, mai mulţi inspectori din cadrul Serviciului de Prevenire şi Stingere a Incendiilor din cadrul ISU „General Magheru” al judeţului Vâlcea vor verifica fiecare secţie de votare din judeţ, urmărindu-se respectarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor atât premergător desfăşurării scrutinului cât şi în timpul acestuia.

Aproximativ 200 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean Vâlcea vor asigura şi ei măsurile de ordine pe timpul desfăşurării campaniei electorale şi a alegerilor europarlamentare, jandarmii putând, potrivit noilor reglementări legislative, să constate contravenţii şi să aplice amenzi. Peste 60 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică pe timpul adunărilor electorale, mitingurilor şi manifestărilor cultural – artistice organizate de partidele politice şi candidaţii independenţi, iar acolo unde va fi cazul vor fi suplimentate dispozitivele de ordine şi siguranţă publică cu militari din structurile de intervenţie; 5 jandarmi vor asigura menţinerea ordinii publice, paza şi protecţia sediului Biroului Electoral Judeţean Vâlcea. În ziua votării, aceste efective vor fi suplimentate în funcţie de situaţia operativă.

Alţi 20 de jandarmi vor asigura paza şi protecţia buletinelor de vot şi a celorlalte materiale specifice pe timpul transportului de la tipografie către circumscripţiile din judeţ, iar aproximativ 130 jandarmi vor asigura menţinerea ordinii publice, paza şi protecţia unui număr de 72 secţii de votare dispuse în 53 de locaţii din 18 localităţi ale judeţul Vâlcea, paza şi protecţia proceselor verbale şi a altor materiale specifice pe timpul transportului de la secţiile de votare la sediul B.E.J. Vâlcea. Peste 40 de jandarmi vor asigura menţinerea ordinii publice în localităţile: Rm. Vâlcea, Călimăneşti, Horezu, Drăgăşani, Bălceşti, Voinesa şi Băile Govora.

În ziua alegerilor, aproximativ 50 de jandarmii din Inspectoratul Judeţean Vâlcea, dispuşi în diferite zone ale judeţului, vor asigura intervenţia în situaţia în care ordinea şi liniştea publică va fi grav tulburată. Jandarmii vor asigura paza şi protecţia proceselor verbale cu rezultatele obţinute în judeţul Vâlcea, pe timpul transportului de la Rm. Vâlcea la Sediul din Bucureşti a Biroului Electoral Central. Cetăţenii pot solicita intervenţia jandarmilor apelând numărul unic de urgenţă 112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe