Record în Vâlcea ÔÇô asfaltăm un kilometru de drum cu... 25 miliarde lei vechi

miercuri, 13 mai 2009

Record în Vâlcea – asfaltăm un kilometru de drum cu... 25 miliarde lei vechi

Autorităţile judeţului Vâlcea au aprobat zilele trecute proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice, pentru obiectivul de investiţii „Reabilitare şi modernizare DJ 650 Ocnele Mari – Buneşti”, pe o porţiune de 5 km. Drumul judeţean respectiv este amplasat pe teritoriul oraşului Ocnele Mari şi al comunei Buneşti, având o lungime totală de 11 km.

Acest drum judeţean reprezintă cea mai scurtă legătură a locuitorilor comunei Buneşti cu oraşul Ocnele Mari şi, implicit, cu municipiul Râmnicu Vâlcea, unde se poate asigura asistenţă medicală, asistenţă juridică, toate gradele de învăţământ şi unităţi industriale.

Actualmente, drumul este asfaltat pe un tronson de 6 km, iar alţi 4 km de drum sunt pietruiţi. Pe acest tronson de drum pietruit, circulaţia rutieră se realizează cu dificultate datorită făgaşelor formate de apele pluviale, cât şi datorită pantelor mari. Din cauza şanţurilor colmatate, balastul aşternut este spălat şi transportat de apele pluviale în afara părţii carosabile.

Pentru realizarea acestui obiectiv de investiţii au fost întocmite studiul geotehnic de către SC Befac SRL, expertiza tehnică de către expert tehnic Cătălin Popescu şi studiul de fezabilitate de către SC Rionvil SRL Râmnicu Vâlcea. Valoarea totală a investiţiei este de peste 12,2 milioane lei (2,86 milioane euro), iar durata de realizare a investiţiei este de 18 luni.

Asta înseamnă că fiecare kilometru de drum asfaltat va costa circa 25 miliarde lei vechi, un preţ exagerat după părerea multor specialişti. Finanţarea investiţiei se va face din bugetul propriu al judeţului, de la bugetul de stat (din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului) şi din alte surse constituite. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe