Pîrvu, sindicalistul barosan, îşi “uităÔÇ£ mama în spital

miercuri, 13 mai 2009

Pîrvu, sindicalistul barosan,
îşi „uită“ mama în spital

Ca un câine turbat s-a aruncat „bărbatul“ Constantin Pîrvu asupra unei doamne, Maria Tudor, la ultima şedinţă a Comisiei de Dialog Social. Cu ochii roşii, scoşi din orbite, a urlat minute întregi, debitând inepţii pe bandă rulantă, în faţa unui prefect, care a dovedit prea mult bun simţ în faţa „lombrozianului“ sindicalist. Aşa-zisul lider politic (chiar aşa, ne întrebăm pe cine mai reprezintă acest individ?) nu doreşte decât să se răzbune pe foştii săi colegi de partid.

Plângere penală împotriva liderului sindical

La şedinţa Comisiei de Dialog Social, care a avut loc în data de 12 mai la sediul Prefecturii Vâlcea, sindicalistul Constantin Pârvu s-a dat din nou în stambă, acuzând firma SC Olăneşti Riviera SA de starea conflictuală din localitate. Uitând probabil că el este personajul conflictual numărul 1 din Vâlcea, Constantin Pârvu a aruncat cu noroi în familia Tudor, în speranţa că statul va anula contractul de concesiune a izvoarelor de apă. Speranţe deşarte pentru că nu se poate anula un contract comercial, chiar dacă se modifică legea sau Constituţia, cum se exprima „plastic” liderul CNSLR Vâlcea. Despre amestecul în protestele de la Olăneşti din urmă cu o săptămână, Constantin Pârvu şi-a justificat penibil prezenţa acolo, spunând că a venit invitat de un... ziarist de la Curierul de Vâlcea.

Pe Constantin Pîrvu nu-l interesează problemele locuitorilor din Olăneşti, el a intervenit în acest conflict doar pentru a-i face rău familiei Tudor. De altfel, ipochimenul nu are nici o tangenţă cu actualul conflict de natură comercială de la Olăneşti. Pe Pîrvu îl interesează doar satisfacerea interesului personal şi umplerea conturilor tot personale. Cine este acest Pîrvu? Un lider de sindicat îmbogăţit peste noapte şi din cotizaţiile sindicaliştilor. Individul acesta conduce şi administrează ca un veritabil satrap averea sindicală CNSLR Frăţia la Vâlcea.

Administrează după bunul plac Casa de Cultură a Sindicatelor din Râmnicu Vâlcea, în care numai activităţi în beneficiul membrilor de sindicat nu se desfăşoară. O discotecă, un bingo, cazino, sediile a zeci de firme. Toate acestea produc bani în interesul aceluiaşi Pîrvu. Clădirea este o ruină iar banii nu se ştie unde se duc. Ştie Pîrvu. Acum marele sindicalist se plimbă în maşină de teren, are vilă la Budeşti, conturi bancare grase, însă uită să-şi viziteze mama în spital. Da, aşa este, la începutul anului mama domnului Pîrvu a fost internată la Spitalul Vechi, însă fiul său Constantin nu a trecut nici măcar o zi pe la ea. Aşa ne-au declarat asistentele şi infirmierele care au avut grijă de dânsa. Aceasta este adevărata faţă a preşedintelui CNSLR Frăţia Vâlcea şi vicepreşedinte al PSD Vâlcea, Constantin Pîrvu.

 Pentru afirmaţiile calomnioase, pentru insultele şi ameninţările proferate, pentru că a instigat locuitorii din Olăneşti la linşaj, pentru că susţine naţionalizarea unor proprietăţi private, liderul de sindicat Constantin Pîrvu va fi acţionat în instanţă de doamna Maria Tudor. Deja o casă de avocatură din Bucureşti lucrează în acest sens. Împotriva lui Pîrvu a fost depusă o plângere penală.

Oportunistul din Consiliul Judeţean

Unul dintre personajele  controversate ale politicii locale este matusalemicul lider al CNSRL Frăţia din Vâlcea. Nimeni nu mai ştie exact câte primăveri au trecut de când acest individ ocupă scaunul de mare şef sindical. În ultimii ani l-a ocupat şi pe cel de consilier judeţean. Omul a ajuns pe lista social democraţilor la alegerile trecute deoarece PSD credea că Pârvu poate aduce voturile a mii de sindicalişti. Ce a făcut acesta însă bun pentru sindicalişti nu ştie nimeni. În cazul privati SC Foraj Sonde SA au existat destule voci care susţin că a bătut palma cu arhicunoscuţii fraţi Cristescu.

În Consiliul Judeţean, cu faţa mereu încruntată, pus pe harţă, nu a fost de nici un folos grupului de consilieri judeţeni. Aceştia puteau colabora în multe situaţii cu cei din PNL în favoarea unor localităţi. Lipsit de diplomaţie, a făcut doar rău partidului. Nu şi lui pentru că aşa cum remarca un politician liberal, Pîrvu face parte din tagma sindicaliştilor convertiţi la politică şi afaceri. În partid nu este bun nici de lipit afişe. Cu gură mare la şedinţe ca să intimideze colegii cu mai mult bun simţ Pîrvu nu îşi asumă nimic concret.

Omul vrea mereu doar un loc la masa bucatelor. Un loc din care să mai mănânce indemnizaţie şi să se vadă invitat la televiziuni unde să bată câmpii. Bineînţeles munca din alegeri să o facă alţii, răspunderea pentru rezultate să o poarte alţii. Chiar aşa cât plăteşte Pîrvu la PSD cotizaţie că el doar din cotizaţiile vâlcenilor trăieşte? Punem pariu că nu a donat nici un leu partidului! Apoi omul acesta ar trebui să facă ceva pentru Vâlcea. Ce a făcut concret pentru locuitorii vreunei comune sau oraş? Ce a făcut pentru membrii de partid colegii lui? Ce a făcut pentru sindicalişti? Casa de Cultură a Sindicatelor a ajuns un fel de Dovali pentru firme de alt gen.

Nici urmă de acţiune culturală organizată pentru sindicalişti. Aşadar acest om nu are de ce să fie votat pentru un nou mandat. Din păcate a ajuns din nou consilier pentru că şefii lui de partid nu au avut curaj să îl exmatriculeze de pe listă. Ca el sunt şi alţii. Nu numai de la PSD. Ei mănâncă mandate ale unor oameni capabili care ar putea să facă ceva bun pentru comunitate, care s-ar implica cu adevărat în viaţa de partid dar şi în cea publică. Unii dintre oportunişti s-au specializat în lătrat ţipând ca din gură de şarpe pentru a intimida. Au făcut averi discret şi repede, se strecoară prin consiliu şi prin viaţă. Au numai mână de luat, păcălesc, mimează munca cu o îndemânare aproape perfectă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe