Maternitatea poate rămâne fără oxigen

miercuri, 13 mai 2009

Maternitatea poate rămâne fără oxigen

Situaţia Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din Vâlcea devine tot mai dramatică pe zi ce trece. Chiar dacă majoritatea furnizorilor au acţionat în judecată unitatea spitalicească din cauza datoriilor uriaşe, cel mai grav este că mamele şi bebeluşii pot rămâne în orice clipă fără medicamente şi fără oxigen. „Cred că oxigenul ne mai ajunge pentru două-trei săptămâni. La fel se întâmplă şi cu medicamentele.

Avem de pe o zi pe alta. Avem multe datorii la firmele de medicamente Practic, în fiecare săptămână luăm medicamente de la un alt furnizor pe datorie şi ajungem să nu mai plătim pentru că nu avem de unde”, spune Marian Stoica, directorul Maternităţii. În condiţiile în care spitalul nu va mai putea asigura tratamentul medicamentos, bolnavii vor fi nevoiţi să vină de acasă cu acestea. În situaţia disperată în care spitalul ar fi închis din cauza datoriilor, bolnavii nu vor putea merge la Drăgăşani, pentru că medicii de acolo nu au competenţe pentru cazurile judeţene.

În acest caz, bolnavii şi gravidele ar trebui să meargă la Craiova. În acest moment, spitalul înregistrează datorii de peste 20 de miliarde de lei vechi, iar una dintre soluţiile pentru salvarea Maternităţii ar fi trecerea acestei în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Prin preluarea celor trei secţii care activează în prezent la Maternitate (Oncologie, Gastroenterologie, Geriatrie) se va putea continua activitatea Maternităţii, asigurându-se şi plata datoriilor existente. Datoriile pentru rezervele de oxigen sunt de 700 de milioane de lei vechi, săptămâna trecută achitându-se suma de 150 de milioane lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe