DNA a reluat dosarul lui Penescu

miercuri, 13 mai 2009

DNA a reluat dosarul lui Penescu

Procurorii DNA Piteşti au reluat joi audierile în dosarul corupţiei în fotbal, în care au fost arestate deja opt persoane. Primul care s-a prezentat în faţa procurorilor anticorupţie a fost arbitrul asistent Daniel Demetrescu, care a oficiat la partida dintre FC Argeş şi Universitatea Craiova (1-1), din turul actualei ediţii a campionatului. Demetrescu (Rm. Vâlcea) a părăsit sediul DNA Piteşti, după mai puţin de o oră declarând că a fost audiat în calitate de martor în acest dosar şi nu ştie dacă vreun arbitru a luat bani pentru a favoriza vreo echipă de fotbal.

La DNA Piteşti au mai fost citaţi şi sunt aşteptaţi în cursul zilei de joi antrenorul formaţiei FC Argeş, Ionuţ Badea, şi căpitanul formaţiei piteştene, Daniel Bălaşa. În dosarul Penescu au mai fost arestaţi preventiv pentru luare de mită observatorul federal Marcel Lică şi arbitrii Marcel Savaniu, Aurelian Bogaciu şi Sorin Corpodean. Cei trei sunt acuzaţi de procurorii DNA că au primit bani de la finanţatorul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, pentru a favoriza formaţia piteşteană. Şi ceilalţi patru inculpaţi în dosarul de corupţie, respectiv, Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Liviu Făcăleaţă şi Cristian Libertatu, se află în continuare în arest preventiv.

Conform unei stenograme care prezintă  dialogul dintre Penescu şi Costică  Vâlcea, în data de 24 noiembrie 2008. La ora 12,17: Penescu dă  un sms cu următorul cuprins: „Sper să  nu ne înecă m ca ţiganii la mal, să  trăiţi, mulţumesc!”  La ora 16:51. Gheorghe Constantin către Penescu: „Am rezolvat, arbitrajul va fi asigurat de un arbitru monitorizat şi de FIFA, iar asistentul Demetrescu n-o să  creeze greutăţi”. De asemenea, înaintea meciului FC Argeş – U Craiova (în tur, scor 1-1), DNA spune că  a existat o discuţie între omul de încredere al lui Penescu, Făcăleaţă (şi el arestat acum) şi arbitrul Aurelian Bogaciu după  cem în prealabilm avusese loc o discuţie între Penescu şi Făcăleaţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe