Prefectul “apoliticÔÇ£ Remus Grigorescu, tributar şefilor săi... politici

duminică, 10 mai 2009

Prefectul „apolitic“ Remus Grigorescu,
tributar şefilor săi... politici

Prefectul Remus Grigorescu a scăpat situaţia de sub control în ceea ce priveşte conflictul comercial din staţiunea Olăneşti. În loc să medieze disputa dintre societăţile de turism din renumita staţiune balneară vâlceană, reprezentantul Guvernului în teritoriu a pus gaz pe foc prin declaraţiile sale belicoase date pe posturile locale de televiziune. „Ziarul de Vâlcea“ a urmărit, pas cu pas, săptămâna trecută acţiunile prefectului.

Astfel, am putut constata că Remus Grigorescu a fost unul dintre organizatorii din umbră ai „revoltei“ cetăţenilor din oraşul vâlcean împotriva patronilor societăţii Olăneşti Riviera SA. Prefectul „apolitic“ a acţionat clar la comanda politică a şefilor săi pe linie de partid – PSD. În zadar se chinuie Remus Grigorescu să pară o persoană apolitică pentru că faptele sale din ultima perioadă susţin indubitabil contrariul.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu este „unealta“ prin care liderii PSD Vâlcea doresc să se răzbune pe adversarul lor din campania electorală de anul trecut, pe familia Tudor, care deţine concesiunea izvoarelor cu apă terapeutică de la Olăneşti. Prefectul a susţinut oficial şi neoficial, direct sau indirect, în repetate rânduri, că doreşte desecretizarea contractului de concesiune şi chiar anularea acestuia.

Prefectul de Vâlcea a acţionat ca un veritabil prim-secretar de tip comunist, care doreşte naţionalizarea unor proprietăţi private pentru că izvoarele respective se află pe terenuri – proprietăţi private. Oare uită prefectul că în Constituţia României scrie negru pe alb, că proprietatea este garantată de stat? Împreună cu primarul din Olăneşti, cu activişti de partid PSD şi cu patroni dubioşi din localitate, prefectul a susţinut organizarea unui miting de protest în staţiune, dorind să dea evenimentului dimensiunea unei probleme sociale şi să atragă atenţia factorilor guvernamentali.

A mers mai departe şi l-a chemat pe şeful ANRM la Vâlcea chiar în ziua protestului respectiv. Nimeni nu crede că a fost o coincidenţă. L-a adus la Olăneşti pe preşedintele Mărăcineanu şi l-a pus în faţa zecilor de agitatori locali, care erau cât pe-aci să-l linşeze, atât pe el, cât şi pe acţionarul SC OLĂNEŞTI RIVIERA SA. Şeful ANRM nu le-a cântat în strună incitatorilor, expunându-le prevederile legii în materie de concesionări izvoare de ape minerale cu calităţi terapeutice. Aşadar, este clar, la Vâlcea nu avem un prefect apolitic, aşa cum prevede legea, ci unul subordonat politic, tributar şefilor săi, care l-au susţinut să acceadă în funcţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe