Milioane de euro de la primarul Gutău pentru firma PDL - Delta ACM 93

duminică, 10 mai 2009

Milioane de euro de la primarul Gutău pentru firma PDL - Delta ACM 93

Nicu Trandafir

Primarul Mircia Gutău a declarat în cadrul conferinţei de presă de săptămâna trecută că a obţinut de la Ministerul Dezvoltarii  promisiunea că Primăria Râmnicului va primi bani pentru modernizarea si reabilitarea bulevardului Calea lui Traian, precum şi pentru modernizarea parcului din zona centrală. Suma este de aproximativ 10 milioane de dolari, adică vreo 360 de miliarde de lei. Modernizarea Căii lui Traian va începe în iunie - iulie 2009.

Investiţia se va derula pe perioadă de 3-4 ani şi va include lărgirea străzii, schimbarea stâlpilor de iluminat, introducerea sub trotuare a sistemului de tubulatură, pavarea trotuarelor, refacerea infrastructurii străzii, asfaltarea acesteia şi refacerea în întregime a parcului central. Primarul a omis însă să le mai spună ceva jurnaliştilor vâlceni şi anume faptul că pentru lucrarea respectivă a fost organizată o licitaţie în avans. Lictaţie câştigată deja de firma Delta ACM 93.

Cine este DELTA ACM 93?

Delta Antrepriza de Construcţii şi Montaj 93 SRL ( pe scurt Delta ACM 93) este o firmă de construcţii, care activează în piaţă de mai mulţi ani. Societatea este administrată de inginerul Florea Diaconu, care figurează şi ca unic asociat. Potrivit agenţiei Reporteri.ro, Delta ACM 93 a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare impetuoasă, datorată în principal contractelor obţinute de la diverse autorităţi publice. Datele economice sunt relevante: în 2003, firma avea o cifră de afaceri de 23 milioane RON şi un profit de 769.000 RON, iar în anul următor ajunge la 62 milioane RON cifra de afaceri şi un profit de 2 milioane RON.

În 2005, Delta ACM 93 consemnează o cifră de afaceri de 86 milioane RON şi un profit de aproape 3,8 milioane RON, pentru ca în 2006 firma să înregistreze o cifră de afaceri de 234 milioane RON şi un profit de 15 milioane RON. Firma a înregistrat aceste performanţe economice cu un număr relativ egal de salariaţi (184 în 2004, 224 în 2005 şi 235 în 2006).
Rezultatele financiare ale lui 2007 ar trebui să fie de-a dreptul extraordinare, ţinându-se cont de faptul că Delta ACM 93 a reuşit să obţină în 2007 numeroase lucrări de la instituţii publice, în speţă Primăria Generală a Capitalei.

Până atunci, să menţionăm faptul că Delta ACM 93 s-a abonat în ultimul timp la lucrari de anvergură oferite pe tavă de Primăria sectorului 3, instituţie publică locală păstorită de democrat-liberalul Liviu Negoiţă. În conditiile în care modalitatea fundamentală de acordare a contractelor de achiziţii publice ar trebui să fie licitaţia, Primăria sectorului 3 a acordat firmei conduse de Florea Diaconu, prin procedura negocierii fără anunţ de participare (adică prin încredinţare directă, fără licitaţie) contracte însumând nu mai puţin de  45.170.000 RON ( adică 12 milioane EURO).

Concret, pe 29.05.2008, Primaria sectorului 3 încheie contractul nr. 2354, prin care asocierea de firme Delta ACM 93 srl – STRACO Grup srl urmează să primească 37.406.367 RON( fără TVA)  pentru asfaltarea unor străzi din sectorul 3.
Cu două săptămâni înainte, pe 12.05.2008, fusese încheiat un alt contract, ce purta numărul 2694 şi care prevedea că firma Delta ACM 93 şi firma Euroconex srl vor primi 3.674.734 RON ( fara TVA) pentru efectuarea unor lucrări pentru conducte de alimentare cu apă.

Milioane de euro de la primarul Negoiţă

În fine, pe 10.06.2008, a fost încheiat contractul nr. 3238 prin care aceeaşi asociere - firma Delta ACM 93 alături de societatea Euroconex srl – va primi de la Primăria păstorită de Liviu Negoiţă suma de 4.137.496 RON (fără TVA) pentru efectuarea unor lucrări de construcţie de canalizare pentru ape reziduale.

Revenind la performanţele economice ale firmei Delta ACM 93 nu putem să nu remarcăm faptul că anul 2007 a fost unul glorios în ceea ce priveşte contractele încheiate.

Numai din informaţiile noastre rezultă că Delta ACM 93 a încheiat anul trecut cu o singură instituţie, Primăria Generală a Capitalei, contracte în valoare de 180 milioane RON, adică vreo 50 milioane EURO. Refacerea Pasajului Muncii (contract de 34 milioane RON), refacerea Pasajului Obor (contract în valoare de 35 milioane RON), realizarea străpungerii N.Grigorescu – Splai Dudescu (74 milioane RON), reabilitarea drumurilor urbane - pachetul 5 (36 milioane RON) sunt contracte câştigate de asocieri de firme în care, fie în calitate de lider de asociere, fie în cea de membru, am regăsit firma Delta ACM 93.

Fără a specula despre vreo implicare politică a patronului societăţii, remarcăm doar faptul că atât Primăria Capitalei, cât şi Primăria sectorului 3, erau conduse, la momentul acordării contractelor, de primari democrat-liberali, la fel cum este şi primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe