Ionela Gâlcă şi Cristina Vărzaru revin la echipa naţională

miercuri, 6 mai 2009

După o lungă perioadă de absenţă,

Ionela Gâlcă şi Cristina Vărzaru revin la echipa naţională

- în schimb, renunţă la naţională portarul Luminiţa Dinu

Selecţionerul Radu Voina a declarat că din lotul de 16 jucătoare pentru "dubla" cu Polonia face parte şi portarul Oltchimului, Mihaela Smedescu, dar şi Cristina Vărzaru(Viborg) şi Ionela Gâlcă (Rulmentul), ambele revenind după mai multe luni de absenţă. Lotul pe care Radu Voina îl va avea la dispoziţie este format din: Paula Ungureanu, Florentina Stanciu Grecu, Mihaela Smedescu - portari; Valentina Elisei - Ardean, Iulia Puşcaşu, Ramona Maier, Cristina Vărzaru, Oana Manea, Ionela Gâlcă, Adina Meiroşu Fiera, Carmen Amariei, Cristina Neagu, Narcisa Lecuşanu, Ada Moldovan, Oana Şoit, Melinda Geiger.

Vărzaru revine după doi ani

Acesta este al doilea cantonament al naţionalei în care Luminiţa Huţupan Dinu nu va fi prezentă. Portarul a decis după Europenele din Macedonia să se retragă de la echipa naţională, înştiinţând oficial FRH despre acest pas, ea lipsind de la selecţionata tricoloră şi la cantonamentul din luna martie, din Danemarca şi Germania. După ieşirea din Liga Campionilor cu Oltchim, în semifinale, Luminiţa Huţupan a anunţat că acesta este ultimul ei sezon în handbalul profesionist, menţionând că îşi doreşte foarte mult un copil. O altă jucătoarea care anunţase FRH la finalul lunii octombrie 2008 că nu va mai răspunde afirmativ convocărilor este Ionela Gâlcă, ea revenind luni asupra acestei decizii. Extrema Viborgului, Cristina Vărzaru, şi-a anunţat şi ea revenirea, după aproximativ doi ani de absenţă din cauza accidentărilor.

Amicale cu Polonia

Naţionala feminină de handbal a României se va reuni pe 21 mai, iar pe 29 şi 30 mai va susţine două partide amicale cu naţionala Poloniei, ambele urmând să se dispute la Drobeta Turnu Severin. Selecţionata pregătită de Radu Voina întâlneşte naţionala Belarusului în vederea calificării la CM 2009. Meciul tur este programat pe 6/7 iunie, în deplasare, iar returul va fi pe 13 iunie în Sala Polivalentă din Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe