Daniel Munteanu, arestat pentru coruptie

miercuri, 6 mai 2009

Fostul adjunct al şefului poliţiei vâlcea

Daniel Munteanu,  arestat pentru coruptie

Miercuri, 06 mai 2009, Curtea de Apel Piteşti a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpatului Daniel Munteanu, ofiţer de poliţie judiciară cu gradul profesional de comisar şef de poliţie şi funcţia de adjunct al Şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni. Potrivit şefului Poliţiei Judeţene Vâlcea, comisar-şef Florian Marin, în cursul zilei de marţi comisarul-şef Daniel Munteanu a fost anunţat să se prezinte la sediul Poliţiei Vâlcea deoarece urma ca procurorii DNA Piteşti să facă o percheziţie în fostul birou al acestuia.

Pensionat din...motive medicale

„Daniel Munteanu, fost inspector şef adjunct al Poliţiei Vâlcea, s-a pensionat începând cu data de 29 aprilie, din motive medicale, după ce timp de trei luni a fost în concedii medicale. Marţi, procurorii DNA Piteşti au făcut o percheziţie în fostul birou al comisarului-şef Munteanu, dar nu au fost ridicate documente", a declarat, miercuri, şeful Poliţiei Judeţene Vâlcea. Fostul adjunct al IPJ Vâlcea Daniel Munteanu, în vîrstă de 42 de ani, s-a pensionat medical în data de 29 aprilie.

În dosarul în care este cercetat Daniel Munteanu, fost adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea (IPJ), reţinut de Direcţia Naţională Anticorupţie sub acuzaţiile de trafic de influenţă şi luare de mită, ar fi cercetaţi şi alţi poliţişti vâlceni, dar şi angajaţi ai Gărzii Financiare Vâlcea.

Potrivit unui comunicat emis miercuri, 06 mai 2009, de DNA, cercetările au început ca urmare a sesizării din oficiu a ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie - Piteşti.

Infracţiuni pe bandă rulantă

Curtea de Apel Piteşti a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpatului Munteanu Daniel pentru săvârşirea următoarelor infracţiunii:

- luare de mită (trei infracţiuni, din care una în formă continuată);
- abuz în serviciu contra intereselor publice în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul a unui avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată;
- instigare la infracţiunea de fals intelectual şi uz de fals în formă continuată în legătură directă cu infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul a unui avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată;
- instigare la infracţiunea de dare de mită;
- instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul a unui avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată;
- instigare la infracţiunea de „folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”;
- instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Munteanu primea bani de la oameni de afaceri

În fapt, la data de 12.05.2008, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Anticorupţie Piteşti, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada 2006 - 2008 ofiţerul de poliţie judiciară, comisar şef de poliţie Munteanu Daniel, adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, a săvârşit mai multe fapte de corupţie prevăzute de Legea nr.78/2000, cu modificările şi completările ulterioare.

Sesizarea a fost înaintată Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti, fiind înregistrat dosar penal, în care ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie au fost delegaţi să efectueze acte de urmărire penală.
Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că în perioada 2006 - 2008, inculpatul M. Daniel a cerut şi primit de la doi oameni de afaceri din judeţul Vâlcea bani şi foloase necuvenite în valoare totală de aproximativ 73.914 lei, pentru ca, în schimb, uzând de funcţia sa în cadrul I.P.J. Vâlcea, să le protejeze acestora activitatea ilicită. În plus, în cursul lunii septembrie 2008, inculpatul i-a solicitat unui alt ofiţer de poliţie judiciară cu funcţie de conducere din cadrul I.P.J. Argeş să facă demersuri pentru a afla dacă instituţiile abilitate desfăşoară activităţi ce ar putea avea ca obiect supravegherea sa informativă.

Percheziţii domiciliare

De asemenea, în cursul anului 2008, le-a cerut unor comisari ai Gărzii Financiare să favorizeze, prin neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, mai mulţi agenţi economici din Vâlcea. Procurorii au mai reţinut faptul că, în cursul anului 2008, inculpatul Munteanu Daniel le-a cerut unor agenţi de poliţie rutieră din cadrul I.P.J. Vâlcea să favorizeze mai mulţi conducători auto care au fost depistaţi în trafic cu abateri la legislaţia referitoare la circulaţia pe drumurile publice şi l-a determinat pe unul dintre şoferi să comunice date eronate cu privire la identitatea conducătorului auto pentru a nu fi sancţionat contravenţional.

La instrumentarea acestui dosar, s-a beneficiat de sprijinul ofiţerilor Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă.
La data de 05 mai 2009, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciului Teritorial Anticorupţie Piteşti au efectuat două percheziţii domiciliare pe raza judeţului Vâlcea, iar în baza mandatului de aducere emis de procurori l-au condus pe Munteanu Daniel la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti unde s-a dispus luarea măsurii reţinerii acestuia pe o perioadă de 24 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe