Traficanţi de persoane arestaţi

duminică, 3 mai 2009

Traficanţi de persoane arestaţi

Doi tineri din oraşul Bălceşti au fost arestaţi preventiv la Slatina, în urma unui flagrant organizat de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea, cu sprijinul colegilor lor din judeţul Olt. Ionuţ Ghiţă (22 de ani) şi Nicolae Prejoianu (23 de ani) sunt acuzaţi de faptul că, în perioada 2007-2008, prin înşelăciune, ameninţare, constrângere fizică şi psihică, precum şi prin lipsire de libertate în mod ilegal s-au ocupat cu recrutarea, transportul, cazarea şi exploatarea sexuală a unor tinere în Italia.

Reţinerea celor doi vâlceni s-a efectuat, sub coordonarea unui procuror al DIICOT Vâlcea, în timp ce aceştia exercitau presiuni asupra uneia dintre victime, în încercarea de a o determina să-şi retragă plângerea depusă la parchet la începutul cercetării penale. Cei doi suspecţi au primit, din partea instanţei de judecată, mandate de arestare preventivă pe 29 de zile. Nicolae Prejoianu era poreclit „Didanu'” se ocupa cu recrutarea şi exploatarea sexuală a unor tinere în Italia.

Două dintre victime au depus însă plângeri, una din Bălceşti şi alta din Slatina, după ce au reuşit să scape de sub sechestru şi să revină în ţară, după ani de exploatare în Italia. Vâlceanca a declarat că îi cunoştea de mai mult timp pe traficanţi. Ştia că aceştia se stabiliseră în Italia şi au invitat-o la ei, să o scape de grijile traiului zilnic. Ajunsă în străinătate, fata a fost obligată însă să se prostitueze şi este posibil ca traficanţii să facă parte dintr-o grupare mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe