Excepţii respinse în dosarul fraudării concursului INM

duminică, 3 mai 2009

Excepţii respinse în dosarul fraudării concursului INM

Curtea Constituţională a României a respins zilele trecute o parte din excepţiile ridicate în dosarul privind fraudarea concursului pentru procurori. Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a admis, pe 10 februarie, două excepţii de neconstituţionalitate din cele şapte invocate de avocaţii inculpaţilor. Un complet al ÎCCJ a respins, la acest termen, cererea de recuzare a celor trei magistraţi care judecă acest dosar, formulată de fostul procuror general adjunct Gabriela Ghiţă, cazul reluându-se în aceeaşi formulă.

După respingerea cererii Gabrielei Ghiţă, avocaţii inculpaţilor au invocat şapte excepţii de neconstituţionalitate, majoritatea făcând referire la faza de urmărire penală şi la interceptarea convorbirilor telefonice ale clienţilor lor. Avocatul fostului procuror general adjunct Gabriela Ghiţă a recuzat, pe 10 februarie, completul de trei judecători al instanţei supreme şi pe procurorul de şedinţă în dosarul în care clienta sa, alături de alţi procurori, este acuzată de fraudarea unui examen pentru admitere în magistratură.

Cererea de recuzare a completului ÎCCJ se referă la faptul că au fost respinse o serie de cereri privind dreptul la apărare. Dosarul fraudării examenului pentru procurori a fost adus de la Curtea Constituţională, la cererea judecătorilor ÎCCJ, după ce magistraţii completului de nouă judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, pe 8 decembrie 2008, sesizarea Curţii Constituţionale şi suspendarea procesului în care şase magistraţi, printre care şi judecătorul vâlcean Gheorghe Cerbeanu sunt acuzaţi că au fraudat examenul pentru numirea în funcţii de conducere a judecătorilor şi procurorilor, organizat în perioada 28 octombrie - 25 noiembrie 2007.

Procurorii DNA au dispus astfel trimiterea în judecată a şase magistraţi acuzaţi că au fraudat examenul pentru numirea în funcţii de conducere a judecătorilor şi procurorilor. Judecătorul de la Tribunalul Vâlcea - Secţia Penală a fost trimis în judecată pentru complicitate la cumpărare de influenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe