Două terenuri de 17.000 mp din jurul Gării vor ajunge în administrarea Primăriei

duminică, 3 mai 2009

Două terenuri de 17.000 mp din jurul Gării vor ajunge în administrarea Primăriei

• primarul Râmnicului a spus că terenul de 3.077 mp va rămâne parc care va fi întreţinut corespunzător, iar pe terenul de 13.807 mp se va amenaja o parcare sau o autogară

Joi, 30 aprilie, consilierii locali din Râmnicu Vâlcea au aprobat, cu unanimitate de voturi, solicitarea de trecere a două suprafeţe de teren, din domeniul public al statului şi administrarea Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR”, în domeniul public al municipiului Râmnicu Vâlcea şi administrarea Consiliului Local. Sunt şanse foarte mari ca cele două terenuri să treacă în administrarea primăriei, având în vedere că ministrul Transporturilor, Radu Berceanu (vâlcean de origine şi coleg de partid cu primarul Mirci Gutău), s-a declarat de acord cu transmiterea către municipiul Râmnicu Vâlcea a celor două suprafeţe de teren.

Suprafaţa totală a celor două terenuri este de circa 17.000 mp. Primul teren – în suprafaţă de 3.077 mp – (situat între bariera de la Vâlceana şi Gară) nu este utilizat la această dată în totalitate pentru desfăşurarea activităţilor specifice Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR”. Astfel, municipalitatea consideră că suprafaţa de 3.077 mp nu este întreţinută în mod corespunzător destinaţiei de parc, afectând în mod negativ aspectul urbanistic al zonei Piaţa Gării, zonă reamenajată recent de către Primărie, cu fonduri alocate din bugetul local.

De asemenea, terenul în suprafaţă de 13.807 mp (situat lângă Parcul Rotary din cartierul Libertăţii şi în vecinătatea sediului Vămii Vâlcea) pe care există parţial o linie de cale ferată industrială şi amenajări specifice acesteia, ce au fost destinate exclusiv alimentării fostelor depozite PECO, nu este utilizat şi întreţinut în mod corespunzător, fiind loc de depozitare a diverselor deşeuri şi parcare necontrolată şi neamenajată, pentru autovehicule. Cu adresa înregistrată sub nr. 9024/12.03.2009, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a comunicat Primăriei municipiului că derulează prin intermediul Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR” un proiect de modernizare a staţiei de cale ferată din municipiul Râmnicu Vâlcea, pentru alinierea acesteia la standardele Uniunii Europene.

„Obiectivul proiectului este creşterea atractivităţii transportului feroviar prin îmbunătăţirea calităţii serviciilor pentru călători în staţiile de cale ferată, ministerul solicitând totodată, sprijinul autorităţii locale în derularea acestui proiect. Autoritatea publică locală se poate implica în derularea cu succes a proiectului iniţiat de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, prin amenajarea în conformitate cu prevederile unor documentaţii de urbanism, a celor două terenuri mai sus amintite, aflate în prezent în administrarea Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR - Sucursala Regională Craiova, dând acestora o destinaţie de utilitate publică.

Alocarea de fonduri din bugetul local cu asemenea destinaţie, se poate face numai dacă terenurile respective sunt în proprietatea municipiului şi administrarea Consiliului Local”, consideră viceprimarul Eusebiu Veţeleanu în cadrul unui raport de specialitate. În aceste condiţii, consilierii locali au aprobat următoarele: adoptarea unei hotărâri care să reprezinte solicitarea de trecere a terenurilor în suprafaţă de 3077 mp şi 13807 mp, din domeniul public al statului şi administrarea, Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR” - Sucursala Regională Craiova, în domeniul public al municipiului Râmnicu Vâlcea şi administrarea Consiliului Local;

împuternicirea Primarului municipiului, ca prin aparatul de specialitate, să întocmească documentaţia pentru promovarea proiectului de hotărâre de guvern. În cadrul şedinţei de Consiliu Local, primarul Râmnicului a spus că terenul de 3.077 mp va rămâne parc care va fi întreţinut corespunzător, iar pe terenul de 13.807 mp se va amenaja o parcare sau o autogară. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe