Lege unică de salarizare a bugetarilor

miercuri, 22 aprilie 2009

Lege unică de salarizare a bugetarilor

Federaţia sindicală Pro Asist, afiliată la Cartel Alfa, consideră că legea de salarizare a bugetarilor este o idee irealizabilă, devenită pretext pentru amânarea la nesfârşit a majorărilor salariale care se impun în domeniul asistenţei sociale şi protecţiei copilului. „Se trenează totul în numele intereselor politice şi de grup şi a Legii unice de salarizare a personalului bugetar, care reprezintă, practic, o utopie.

Cum să găseşti echivalenţa unor funcţii unice din învăţământ, administraţie publică, sănătate şi asistenţă socială?” - se arată într-un comunicat de presă al Pro Asist. Federaţia Pro Asist şi-a exprimat şi dezacordul faţă de proiectul de reorganizare a sistemului de asistenţă socială care se face „numai de dragul schimbării şi al unor scopuri politice”.

„O asemenea reformă, adoptată cu ani în urmă în Ungaria, a cauzat un dezastru financiar în ceea ce priveşte cheltuielile şi organizarea, precum şi furnizarea serviciilor sociale, aşa că ţara vecină a decis să refacă ceea ce a stricat, comasând, anul trecut, serviciile descentralizate”, se arată spre finalul comunicatului dat publicităţii la Râmnicu Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe