Prefectul se ocupă de proiectele privind... valorificarea potenţialului eolian

duminică, 29 martie 2009

Prefectul se ocupă de proiectele privind... valorificarea potenţialului eolian

Joi, 26 martie 2009, prefectul judeţului, Remus Grigorescu, s-a întânit cu domnul Aurel Slapciu pentru implementarea unui proiect privind valorificarea potenţialului eolian la nivelul judeţului Vâlcea. Săptămâna aceasta, la Prefectura Vâlcea vor avea loc mai multe discuţii cu firme prestigioase din Ungaria şi Elveţia pentru demararea acestui proiect. Tot joi, 26 martie 2009, peste 70 de pensionari, reprezentanţi ai organizaţiilor sindicale din judeţ, au pichetat Instituţia Prefectului - Judeţul Vâlcea, cerând o lege unică a pensiei şi eliminarea pensiilor speciale.

După ce au protestat în faţa instituţiei, liderii lor au fost invitaţi de prefectul judeţului, domnul Remus Grigorescu, la discuţii. Cu această ocazie i s-a înmânat domnului prefect un memoriu, în care pensionarii se arată nemulţumiţi şi faţă de decizia luată de a nu se majora punctul de pensie cu 45% din salariul mediu pe economie, din martie 2009, aşa cum li s-a promis. În cursul zilei de joi doleanţele pensionarilor vâlceni au fost transmise Guvernului României.

Vineri, 27 martie 2009, la ora 10.00, în sala de şedinţe a Instituţiei Prefectului - Judeţul Vâlcea a avut loc şedinţa de lucru a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru problemele persoanelor vârstnice. Pe ordinea de zi s-a aflat „Prevenirea marginalizării sociale a persoanelor vârstnice din judeţul Vâlcea”, material prezentat de doamna Lăcrămioara Bălan, director executiv Direcţia Muncii şi Protecţiei Sociale Vâlcea.

Tot vineri la ora 11.00, în sala de şedinţe a Instituţiei Prefectului – Judeţul Vâlcea a avut loc o instruire cu primarii şi secretarii primăriilor din judeţ, privind organizarea alegerilor europarlamentare din 7 iunie 2009. Au fost punctate aspecte privind delimitarea secţiilor de votare, componenţa birourilor electorale ale secţiilor de votare, actualizarea şi păstrarea listelor electorale, afişajul electoral, popularizarea posibilităţilor pe care le au cetăţenii comunitari de a-şi exercita dreptul de vot în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe