S.C URBAN SA în atenţia Ministerului Mediului

miercuri, 25 martie 2009

Senatorul Emilian Fâncu cere sancţionarea vinovaţilor !

S.C URBAN SA în atenţia Ministerului Mediului

În cele din urmă am reuşit să atragem atenţia unui parlamentar prin seria de aricole ce le-am publicat şi care arătau gravele încălcări ale legislaţiei în ceea ce priveşte depunerea gunoiului menajer în gropi neautorizate. În 24 martie senatorul liberal Emilian Frâncu a adresat o interpelare domnului Nicolae Nemirschi, ministrul Mediului.

Obiectul acesteia îl constituie  „Situaţia depozitelor de gunoi, din ţară şi din judeţul Vâlcea. „ Domnule Ministru, Aderarea României la Uniunea Europeană a fost condiţionată, între altele, de adoptarea unui plan de măsuri, cu termene precise de conformare, în ceea ce priveşte închiderea vechilor depozite de gunoi şi înfiinţarea unor deponeuri noi, ecologice.Din păcate, atât în ţară, cât şi în judeţul Vâlcea, un mare număr de gropi de gunoi care trebuiau să fie deja închise continuă să fie folosite, iar autorităţile responsabile cu înfiinţarea noilor depozite ecologice ignoră termenele de conformare şi sancţiunile pe care România este pasibilă să le primească din partea Comisiei Europene.

Vă rog, domnule Ministru, să îmi comunicaţi situaţia actuală în ce priveşte respectarea/încălcarea termenelor de conformare la nivelul ţării dar, mai ales, la nivelul judeţului Vâlcea şi să îmi comunicaţi ce măsuri urgente veţi întreprinde în raport cu datele existente.Solicit prezentarea răspunsului Dvs. verbal şi în scris.“

Senator de Vâlcea
Emilian Frâncu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe