Liberalii ţin cu dinţii de Consiliul de Administraţie al Oltchim

miercuri, 25 martie 2009

• Cu toate că Ministerul Economiei este condus de democrat-liberalul Adriean Videanu,

Liberalii ţin cu dinţii de Consiliul de Administraţie al Oltchim

Aşa cum am mai consemnat, marţi, 31 martie 2009, se va desfăşura şedinţa acţionarilor de la SC Oltchim SA, în care se va alege un nou consiliu de administraţie. Până la termenul legal, zece persoane s-au înscris pe lista de candidaţi pentru Consiliul de Administraţie de la societatea Oltchim SA Râmnicu Vâlcea. Termenul limită de înscriere a expirat duminică, 22 martie.

Trebuie să spunem că toţi cei cinci membri actuali ai consiliului de administraţie s-au înscris în cursă, alături de alte cinci persoane. Iată lista complletă a celor zece candidaţi: Constantin Roibu – director general al SC Oltchim SA; Gheorghe Păsat – director SC Interinstal SRL Râmnicu Vâlcea şi consilier judeţean PNL; Bogdan Pistol – preşedinte al UGIR Vâlcea; Ion Ionescu – director dezvoltare la SC Acvarim SA; Waldemar Preussner – preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei Petro Carbo Chem SE; Wojciech Zaremba – director de dezvoltare la PCC SE; Grigore Crăciunescu – director general al firmei Nordic Impex SRL Râmnicu Vâlcea şi consilier municipal din partea PD-L; Ştefan Nanu – director general Direcţia Generală de Trezorerie şi Datorie Publică din cadrul Ministerului Finanţelor; Constantin Istrătoiu – director general adjunct în Ministerul Economiei; şi Constantin Nedelcu – funcţionar la Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizare în Industrie din cadrul Ministerului Economiei.

Candidaţii propuşi pentru funcţia de administrator al SC Oltchim SA vor fi aleşi prin metoda votului cumulativ, ca membri ai consiliului de administraţie de la combinatul chimic vâlcean. Actualul consiliu de administraţie a fost ales în urmă cu un an, când în competiţie s-au înscris opt candidaţi pentru cinci locuri: Constantin Roibu (director general al SC Oltchim SA), Nicolae Jivan, Bogdan Pistol, Gheorghe Păsat, Ion Ionescu, Waldemar Preussner, Mircea Duţescu (avocat) şi Dumitru Tudor (patron). În urma aplicării metodei votului cumulativ, au fost aleşi ca membri ai consiliului de administraţie următorii: Constantin Roibu (preşedinte), Bogdan Pistol, Gheorghe Păsat, Ion Ionescu şi Waldemar Preussner (membri).

Preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Oltchim SA, Constantin Roibu, a semnat zilele trecute decizia de completare a ordinii de zi a şedinţei Adunării Generale a Acţionarilor din data de 31 martie 2009 cu alte şase puncte. Dintre aceste propuneri înscrise pe ordinea de zi a şedinţei acţionarilor enumerăm: informare cu privire la condiţiile tehnice actuale ale Arpechim Piteşti, precum şi studiile de fezabilitate şi raportul de „due diligence” efectuate în legătură cu Petrochemicals Argeş şi mai ales cu piroliza (inclusiv situaţia financiară în ultimii trei ani) ca suport pentru raportul privind condiţia tehnică a uzinei;

informare cu privire la sursele de finanţare pentru achiziţia Arpechim, precum şi condiţiile în care se va acorda finanţarea; informare cu privire la valoarea totală a investiţiior pe termen scurt, mediu şi lung care sunt necesare la Arpechim, planificarea în timp a acestor investiţii după achiziţie, precum şi efectele lor asupra activităţii desfăşurate de Petrochemicals Argeş; informare cu privire la planul de afaceri pentru achiziţia Arpechim susţinut de analiza efectelor achiziţiei Petrochemicals Argeş asupra SC Oltchim SA; informare cu privire la indicatorii financiari ai acestei investiţii (NPV - valoarea actualizată netă, IRR - rata internă de rentabilitate, perioada de recuperare); prezentarea unei analize comparative între toate costurile în legătură cu achiziţia Petrochemicals Argeş şi viitoarele investiţii în Petrochemicals Argeş, pe de o parte, şi construirea unei noi pirolize, pe de altă parte. (Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe