Incendiu intenţionat la Horezu

miercuri, 25 martie 2009

Incendiu intenţionat la Horezu:

Fabrici în flăcări

Pe parcursul săptămânii trecute au luat foc două fabrici din Vâlcea, una de producere a vatei sanitare din Băbeni şi o alta cu profil de producţie a bureţilor, de la Horezu. Pompierii militari au intervenit pentru stingerea ambelor incendii. Hala de producţie a societăţii comerciale de la Băbeni, situată pe strada Uzinei numărul 1 s-a golit în urma incendiului.

Au ars trei tone de bumbac şi izolaţia instalaţiilor electrice din hala de producţie şi au fost degradate două filtre pentru purificarea aerului, două prese folosite în procesul de producţie, acoperişul halei construit din tablă şi plăci din azbociment, structura metalică a acoperişului, precum şi pereţii din tablă în care funcţionau instalaţiile tehnologice. Incendiul a fost stins după aproape o oră de trei echipaje de pompieri militari şi un echipaj al serviciului privat pentru situaţii de urgenţă aparţinând unei societăţi situate în imediata apropiere. Valoarea pagubelor însumează circa 180.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate circa 3000.000 de lei.

Conform primelor verificări, se pare că incendiul ar fi izbucnit în urma autoaprinderii bumbacului depozitat în condiţii improprii (în acelaşi loc cu utilajele folosite în procesul de producţie). În schimb, la Horezu, la o societate comercială cu profil de producţie a bureţilor se pare că incendiul a fost produs intenţionat de persoane necunoscute. Şi în acest caz a ars acoperişul halei de producţie, construit din lemn cu învelitoare din tablă,  un tractor şi semiremorca acestuia, precum şi instalaţiile tehnologice existente în hală. Au fost degradate de asemenea instalaţiile auxiliare de producţie, faţada clădirii administrative, halele şi depozitele învecinate. Au fost salvate în schimb instalaţiile de producţie a buretelui poliuretanic. Pagubele însumează în acest caz circa 950.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe