Drumul spre Mănăstirea Frăsinei a fost rupt de o alunecare de teren

miercuri, 25 martie 2009

Alarmă la Muereasca!

Drumul spre Mănăstirea Frăsinei a fost rupt de o alunecare de teren

Alunecările de teren au afectat drumul spre mănăstirea Frăsinei, locaş de cult cunoscut la nivel internaţional.Primarul Ion Ungureanu are nevoie neaparat de sprijinul autorităţilor judeţene. Recent zona a fost vizitată de o comisie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, aceasta a propus efectuarea unor lucrări de consolidare. Din păcate lipsesc fondurile pentru efectuarea acestora. Marţi l-am găsit pe edil pe teren.

„ Vedeţi că situaţia este destul de gravă. Aici la Km 12+100 a DJ 658 a alunecat malul drept. Se circulă greu pe o singură bandă existând oricând pericolul ca un şofer mai neatent să alunece cu maşina în viroagă. Malul a fugit cu pădure cu tot şi alunecarea poate continua dacă nu se i-au măsuri de consolidare. Mai avem o problemă şi la aliniamentul 7700, malul stâng al pîrîului a lunecat şi a obturat albia pîrîului Muereasca. Astfel a fost deviat cursul apei spre zidul de sprijin al drumului judeţean. Am intervenit rapid cu un escavator al celor de la RAJDP care ne-au ajutat să decolmatăm albia cât de cât.

” Alunecarea de teren de pe DJ a afectat un drum care face legătura între importantul DN 7 şi Mînăstirea Frăsinei, trecând prin toată comuna Muereasca. Pe acest drum s-a turnat asfalt cu ajutorul fostului premier, Călin Popescu Tăriceanu, care a vizitat zona. Este vorba de o cale de acces extrem de circulată mai ales în preajma marilor sărbători ortodoxe când zona este inundată de pelerini din ţară dar şi de peste hotare care vin să se roage la cunoscuta Mănăstire în care au acces numai bărbaţii. Credem că tocmai de aceea conducerea Consiliului Judeţean ar trebui să apeleze şi la ministere, la Guvern, pentru a primi fondurile necesare consolidării  drumului şi reparaţiile aferente. (T.G.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe