Comuna Păuşeşti Măglaşi are nevoie urgent de ajutor financiar

miercuri, 25 martie 2009

Comuna Păuşeşti Măglaşi are nevoie urgent de ajutor financiar

Drumul Judeţean 651, care a fost asfaltat în urmă cu doar câteva luni a fost deja distrus total pe o distanţă de aproximativ 20 de metri, în interiorul comunei Păuşeşti Măglaşi de alunecările de teren reactivate.

Circulaţie restricţionată

De o săptămână, circulaţia autovehiculelor a fost restricţionată, iar specialiştii încearcă să găsească soluţii pentru remedierea situaţiei.

Săptămâna trecută, autorităţile din Păuşeşti – Măglaşi au decis să întrerupă circulaţia autovehiculelor pe DJ 651, la kilometrul 1+700 de metri, după ce o alunecare de teren reactivată a rupt drumul asfaltat pe o distanţă de aproximativ 20 de metri. În urma sesizării făcute de localnici la 10 martie a.c., la faţa locului au intervenit reprezentanţi ai Primăriei localităţii, angajaţi ai ISU Vâlcea, personal din cadrul Consiliului Judeţean, lucrători de la Regia Autonomă de Drumuri şi Poduri Vâlcea, dar şi poliţişti rutieri.

La puţin timp după asfaltarea drumului, fără a se lua măsuri corespunzătoare pentru stoparea alunecărilor de teren, structura din beton a drumului a cedat definitiv, întrerupând astfel circulaţia autovehiculelor spre drumul naţional care face legătura din Râmnicu Vâlcea şi Horezu. Pentru a evita accidentele, porţiunea de drum afectată a fost semnalizată, iar cetăţenii au fost informaţi cu privire la pericolul pe care îl prezintă accesul în zonă.

„În zona afectată au fost amplasate mai multe semne de circulaţie care atenţionează conducătorii auto despre ruptura din mijlocul drumului. Era necesară o astfel de măsură din cauza faptului că orice autovehicul care ar putea trece pe acolo în special noaptea este în pericol de a se răsturna”, spune Alexandru Dorel Dediu,  primarul din Păuşeşti Măglaşi. Potrivit acestuia, alunecarea de teren, care a pus probleme încă din 2005 s-a reactivat în fiecare an, provocând probleme serioase localnicilor, în special în 2008 şi 2009, când a fost nevoie de intervenţii majore pentru stabilizarea situaţiei.

Asfaltare cu probleme

În octombrie 2008, autorităţile judeţene au dispus asfaltarea drumului judeţean, în speranţa că alunecarea de teren nu se va mai produce. După numai câteva luni însă, drumul care face legătura dintre centrul civic al comunei Păuşeşti – Măglaşi şi satele Zmeurat, Cacova şi Dobriceni a suferit avarii majore, întrerupând definitiv accesul autovehiculelor. „Accesul către Mănăstirea Jgheaburi şi spre localităţile din jurul oraşului Horezu a fost restricţionat în urma alunecărilor de teren.

În porţiunea afectată cel mai grav drumul nu este decât o pojghiţă subţire de asfalt, pentru că pământul de sub acesta a fost luat la vale”, mai spune primarul Dediu. Specialiştii care au evaluat situaţia de pe DJ 651 spun că alunecarea de teren s-a produs din cauza inexistenţei sistemelor de drenaj, în zonă existând foarte multe izvoare subterane. Aceştia sunt de părere că este necesară execuţia în sistem de urgenţă a drenurilor cu descărcare pe sub un podeţ dalat cu o lungime de maximum 4 metri şi un canal în trepte pentru preluarea apelor până la pârâul Valea de Brădet.

De asemenea, comisia de specialitate care a evaluat situaţia în zonă recomandă întreruperea circulaţiei până la finalizarea lucrărilor. Primarul Alexandru Dorel Dediu este bucuros datorită faptului că autorităţile judeţene, în special Consiliul Judeţean şi Prefectura Vâlcea s-au arătat extrem de cooperante în vederea rezolvării problemelor din zonă, reacţionând imediat. „Am fost asigurat de cele două instituţii că situaţia se va rezolva în cel mai scurt timp posibil, iar circulaţia va fi reluată”, încheie primarul din Păuşeşti Măglaşi.     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe