Primarul Râmnicului a căzut la pace cu Universitatea Piteşti

duminică, 22 martie 2009

• În privinţa terenurilor fostei unităţi militare Vlădeşti,

Primarul Râmnicului a căzut la pace cu Universitatea Piteşti

La sfârşitul săptămânii trecute, primarul Râmnicului, Mircia Gutău, a recunoscut în cadrul unei conferinţe de presă că situaţia fostei unităţi militare de la Vlădeşti va fi rezolvată pe cale amiabilă între Universitatea din Piteşti şi Primăria Râmnicului. Deja, primarul Mircia Gutău s-a întâlnit săptămâna trecută cu rectorul Universităţii Piteşti, Gheorghe Barbu, cu care s-au stabilit câteva detalii cu privirea la transmiterea terenului fostei cazărmi de la Vlădeşti.

„În cursul acestei săptămâni, cei de la Universitatea Piteşti vor sosi la Vâlcea cu schiţe cadastrale. S-au oferit să cedeze Primăriei Râmnicului 23-24 de hectare din terenul respectiv. Am spus de la bun început că este o idee foarte bună să facem acolo un centru universitar, pentru că nu au nevoie de atât teren care este al râmnicenilor. Se pare că au înţeles şi că vom putea rezolva această situaţie pe cale amiabilă”, a declarat primarul Mircia Gutău.

În urmă cu o lună, consilierii locali din Râmnicu Vâlcea au aprobat cu unanimitate de voturi, propunerea de iniţiere a demersurilor legale pentru revocarea sau anularea HG nr. 918/20.08.2008 şi pe cale de consecinţă, a protocolului privind transmiterea imobilului 481 (parţial) Râmnicu Vâlcea, din administrarea Ministerului Apărării în administrarea Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului pentru Universitatea din Piteşti.

De asemenea, s-a decis împuternicirea primarului Mircia Gutău, ca prin serviciile de specialitate să întocmească toate formalităţile legale pentru revocarea sau anularea HG nr. 918/20.08.2008. De fapt, prin Hotărârea Guvernului nr. 918/20.08.2008, publicată în Monitorul Oficial nr. 176/28.08.2008, s-a aprobat transmiterea unei părţi a imobilului - construcţii în suprafaţă de 1,23 ha şi teren în suprafaţă de 24 ha, situat în strada Ştirbei Vodă, din administrarea Ministerului Apărării, în administrarea Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului pentru Universitatea din Piteşti, în scopul desfăşurării de activităţi de învăţămînt superior de către filiala din Râmnicu Vâlcea a acesteia. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe