Locuinţele din Guşoeni, afectate de traficul greu din zonă

duminică, 22 martie 2009

Locuinţele din Guşoeni, afectate de traficul greu din zonă

Joi, 19 martie 2009, specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Vâlcea s-au deplasat la Guşoeni pentru a evalua pagubele cauzate de traficul greu înregistrat pe DC 86 - Spârleni - Dealu Mare – Bălşoara. În anul 2008, pe porţiunea de drum amintită, au fost executate lucrări de întreţinere de operatorul petrolier – Grupul de Zăcăminte Mamu-Oteşti -  pentru asigurarea unei circulaţii în condiţii acceptabile atât a traficului auto normal cât şi a utilajelor care deservesc Sonda 4335 Mamu.

Au fost examinate 7 locuinţe din satul Dealu Mare, acestea prezentând în general fisuri în pereţii exteriori şi tavane, cauzele degradării acestora fiind dificil de stabilit, în condiţiile în care construcţiile au o vechime mare de exploatare şi întreţinerea acestora nu a fost realizată periodic. De asemenea, nu s-a putut determina un raport de cauzalitate între apariţia fisurilor şi traficul greu din zonă, acest raport putând fi stabilit doar printr-o expertiză tehnică efectuată de un expert tehnic atestat.

În perioada imediat următoare grupul de locuinţe afectat va fi monitorizat, operaţiunea urmând a fi realizată de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă care va face până la data de 1 aprilie 2009 şi inventarierea locuinţelor care prezintă degradări. Rămâne să se stabilească în ce măsură se poate moderniza drumul pe sectorul respectiv care traversează zona locuibilă a satului Dealu Mare, adică aproximativ 2,5 km şi identificarea unor soluţii de sprijin a cetăţenilor în acţiunea acestora de consolidare a locuinţelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe