“ETA, autobuze mizerabile la preţuri mariÔÇ£

duminică, 22 martie 2009

Râmnicenii îi scriu primarului:

„ETA, autobuze mizerabile la preţuri mari“

• Nicu Trandafir

Din ce în ce mai mulţi râmniceni sunt nemulţumiţi de serviciile prestate de societatea de transport în comun SC ETA SA, care aparţine Consiliului Local Râmnicu Vâlcea. Cetăţenii ne-au semnalat faptul că SC ETA SA practică printre cele mai mari tarife din ţară la bilete şi abonamente, iar condiţiile de transport sunt inumane, multe dintre autobuze fiind mizerabile, prăfuite, învechite, uzate din punct de vedere tehnic. Edificatoare în acest sens este şi sesizarea electronică postată pe site-ul www.domnuleprimar.ro de un beneficiar al serviciilor societăţii respective:

Evitaţi Transportul Acesta

„Domnule Primar, nu ştiu dacă s-a mai scris, sau dacă cineva v-a mai sesizat cu privire la un aspect dureros pentru marea majoritate a celor care folosim transportul în comun asigurat de ETA. Nu erau de-ajuns condiţiile inumane de transport, autobuze mizerabile, prăfuite, învechite, de cele mai multe ori rămân în pană (exempele cunoscute, cele care fac traseul VILMAR-OLTCHIM-Copăcelu - Vlădeşti sau Bujoreni sau Fedeleşoiu), asta nu cred că puteţi să numiţi transport în comun civilizat, acum o altă BOMBĂ marca ETA, aprobată în unanimitate de toţi cei care ar trebui să stopeze hoţia şi bătaia de joc (nr -consilierii locali): MAJORARE DE PREŢURI!!!!!!!!!!!!!!!

Domnule Primar, o să vă fac o lista cu preţuri aplicate de transportatorii locali, gen ETA, unde cel mai mare abonament pe o linie într-o lună este de 50 lei, la noi va fi 75 lei (să ştiţi că suntem „number one“ în ţara la preţuri aplicate, şi condiţii deloc). Oraş / Bilet simplu/ Bilet dublu/ Abonament lunar (lei): Piatra Neamt 1,30/ 2,50 42,00; Satu Mare 1,50/ 45,00; Timisoara 1,30/ 43,00; Bucuresti 1,30/ 30,00; Constanta 1,50 /50,00; Iasi 1,50/ 2,50/ 31,00; Sibiu 1,50/ 42,00; Cluj Napoca 3,00/ 43,00; Pitesti 1,40/ 46; Arad 1,50/ 39; Brasov 1,50/ 35; Craiova 1,50 /40; Ploiesti 1,20/ 30; Suceava 1,00 /30; Targoviste 1,00/ 45; Turda 1,00/ 33. Lista poate continua.

Deci preţurile ETA vor fi, în urma aprobării tarifelor din luna decembrie 2008 (nr – dată la care a fost postată sesizare electronică pe site): o călatorie va costa 2,0 lei iar abonamentul pe o linie lunar va costa 75 lei. NO COMMENT
Probabil, domnule primar, ar trebui să luaţi măsuri în sensul acesta, eu cel putin am încredere în dumneavoastră că veţi gândi aşa cum trebuie această problemă şi că nu veţi lăsa să se întâmple aşa ceva, e ruşinos ca o societate din subordinea dumneavoastră să facă ceea ce face această ETA (prescurtare la: Evitaţi Transportul Acesta).“

Finanţare pe banii cetăţenilor?

Răspunsul primarului: „Transportul în comun pe care l-am găsit la începutul mandatului meu de primar în 2004 era într-o stare jalnică, nu acesta, de astăzi. Nu spun că acesta, din prezent, se desfăşoară în condiţii normale, dar suntem pe drumul cel bun. Dar investiţiile făcute aici (şi ma refer la autobuzele şi microbuzele noi cumparate în 2005, la zecile de staţii de călători reabilitate complet, care arată astăzi la fel ca în orice capitală europeană, la cele alte 10 autobuze ce au fost achiziţionate anul acesta şi care urmează să sosească la Râmnic) trebuie să fie finanţate cumva.

La care se adaugă şi costul carburanţilor, care a cunoscut o adevărată explozie în anul aceasta. Una din metodele de finanţare este şi din costul biletelor şi abonamentelor de transport. Oricum, odată cu îmbunătăţirea continuă a infrastructurii este de aşteptat ca şi consumurile să scadă, iar preţul biletelor şi abonamentelor să nu mai crească, ba chiar să şi scadă.“ - Mircia Gutau, Primarul municipiului Ramnicu Valcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe