Fostul prefect Radu Renga a luat 1 miliard de lei pe ore suplimentare

miercuri, 18 martie 2009

Fariseu duplicitar!

Fostul prefect Radu Renga

a luat 1 miliard de lei pe ore suplimentare

Fostul prefect Radu Renga a reclamat salariaţii prefecturii la DNA şi a deschis proces împotriva lor. Din ce motiv? Păi pentru că salariaţii Prefecturii au cerut în instanţă plata orelor suplimenatre, a altor sporuri precum şi acordarea tichetelor de masă. După un proces lung au câştigat. I-au pus hotărârea în faţă şi prefectului dar şi subprefectului Anuţa Handolescu, aceasta a fost de acord dar când a aflat că ea nu urmează să primească nimic din cele 16 miliarde câştigate în instanţă de salariaţi a rupt statele de plată şi a făcut scandal.

Cam la fel a reacţionat şi ex prefectul Radu Renga. Pe rol este acum un proces între salariaţi şi fostul prefect. Dar cine este de fapt Radu Renga. Păi este omul care cu nonşalanţă a obţinut sute de milioane de lei, se pare că peste 1 miliard de lei din plata orelor suplimentare  în timpul mandatului. Deşi normal era să nu se ponteze cu ore suplimentare ţinând seama că şefii de instituţii, peste tot în lume, lucrează suplimentar, sâmbete, duminici, în zile de sărbătoare. Actualii salariaţi ne-au spus că fostul prefect se ponta pe zile de duminici dar nici măcar nu trecea prin Prefectură.

L-am contactat telefonic pe Radu Renga miercuri la prânz şi l-am rugat să ne spună ce sume a luat pentru plata orelor suplimentare : „ Nu mai ţin minte, puteţi să cereţi oficial să vi se spună de la contabilitate. Da, am luat bani, probabil pentru sute de ore. Cred că meritam pentru că am lucrat zi lumină. Ştiţi bine cât se stătea în Prefectură mai ales la alegeri. Până în 1 ianuarie 2006 prefecţii şi subprefecţii erau înalt demnitari. Nu aveam drept la nici un fel de sporuri sau ore suplimentare. Ca o curiozitate vă spun că atunci secretarul prefecturii avea un venit mult mai mare decât al meu.

După acea dată am devenit înalt funcţionari publici cu drept la sporuri. Şi dacă a fost un drept al meu l-am luat!”. Numai că fostul prefect nu a mai considerat la fel de normal ca şi subalternii săi să îşi ia drepturile salariale chiar dacă au fost câştigate în instanţă. Deşi şi el se află în aceiaşi situaţie în cazul de la AJOFM unde era fostul său loc de muncă înainte de a deveni prefect. Şi acolo salariaţii au acţionat în instanţă instituţia şi nu e exclus ca Radu Renga să obţină drepturi pentru perioada cât a lucrat în AJOFM. (T.G.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe