Subprefectul Ungureanu acţionează împotriva intereselor OLTCHIM-ului

duminică, 15 martie 2009

În mediul economic şi politic vâlcean există informaţii că:

Subprefectul Ungureanu acţionează împotriva intereselor OLTCHIM-ului

În cadrul emisiunii de vineri seara, de la TV Vâlcea 1, s-a pus la un moment dat problema conflictului de interese apărut între fostul deputat Petre Ungureanu şi fiul său, Dragoş Ungureanu, angajat pe post de avocat la o firmă mixtă constituită de societatea Oltchim SA Râmnicu Vâlcea. Firma mixtă a fost constituită de SC Oltchim SA, împreună cu compania Petro Carbo Chem (PCC - acţionarul minoritar de la combinatul chimic vâlcean) şi se numeşte SC Euro Urethane SRL Râmnicu Vâlcea. Dragoş Ungureanu a fost angajat la SC Euro Urethane SRL pentru a reprezenta interesele societăţii din punct de vedere juridic.

Insa,  este curios sa descoperi ca exista unele similitudin intre firma lui Petre Ungureanu si PCC  ambele entităţi s-au opus şi se opun cu hotărâre operaţiunii de majorare a capitalului social la SC Oltchim SA, prin conversia datoriilor către stat în acţiuni.

Anul trecut, pe vremea când era deputat, Petre Ungureanu s-a abţinut de la votul din Comisia Juridică la ordonanţa guvernului de majorare a capitalului social. „Eforturile” lui Petre Ungureanu sunt continuate astăzi de compania Petro Carbo Chem care, pe toate căile şi prin toate mijloacele, încearcă să blocheze acţiunea de majorare a capitalului social la SC Oltchim SA.

Iată însă care a fost declaraţia dată de Petre Ungureanu postului TV Vâlcea 1, în cadrul dezbaterilor privind situaţia de la SC Oltchim SA: „În momentul de faţă, despre soarta Oltchim vorbesc numai în calitate de subprefect. Eu n-am votat împotrivă, în Comisia juridcă. Anul trecut, toţi membrii Comisiei Juridice au votat în unanimitate pentru respingerea propunerii legislative de majorare a capitalului social prin conversia datoriilor către stat în acţiuni la Oltchim, întrucât ne lipsea de la dosar avizul Comisiei Europene.

 

Nu sunt împotriva majorării de capital la Oltchim, dar această majorare trebuie făcută numai cu avizul Uniunii Europene. Nu mă interesează acţionarul minoritar de la Oltchim, compania PCC. Fiul meu este avocat de 6 ani, însă astăzi am aflat că este avocat la firma Euro Urethane SRL. Directorul Fercală a încheiat un contract de asistenţă juridcă. Nu voi cenzura procesele fiului meu şi a nici ale soţiei mele. Eu am obligaţii morale pentru Oltchim, pentru că în perioada în care Oltchim mergea bine, şi eu şi Oltchim am ieşit bine.” Există informaţii că Petre Ungureanu ar fi efectuat o vizită la Palatul Cotroceni, unde s-a întâlnit cu oameni de încredere ai preşedintelui Băsescu, pe care a încercat să-i convingă de „bunele intenţii“ ale acţionarului minoritar de la OLTCHIM, PCC SE. (Nicu Trandafir)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe