OLTCHIM Râmnicu Vâlcea, în semifinalele Ligii Campionilor

duminică, 15 martie 2009

Victorie istorică pentru handbalul feminin din România!

OLTCHIM Râmnicu Vâlcea, în semifinalele Ligii Campionilor

Oltchim Rm. Vâlcea este prima echipă care se califică în semifinalele Ligii Campionilor. Fetele antrenate de Radu Voina au câştigat  duminică seara, partida pe teren propriu cu Buducnost Podgorica, scor 31-22, iar Gyorul le-a dat o mână de ajutor învingând pe Krim (34-33). Huţupan a făcut din nou un meci mare, anihilând-o pe Bulatovic. Oltchim va susţine ultimul meci în deplasare la Gyor în lupta pentru locul întâi în grupă.

Desfăşurarea partidei:

• Minutul 10 (5-4): Oltchim are primul atac şi Lecuşanu înscrie primul gol. Adversarele răspund rapid şi egaleaza. Meirosu isi aduce echipa in avantaj, iar Luminita Dinu Hutupan apara lovitura vedetei muntenegrenilor, Bulatovic. Elisei este faultata, iar Lecusanu inscrie din sapte metri: 3-1. Oaspetii inscriu, iar contra-atacul valcencelor se incheie fericit, prin golul lui Maier. Manea esprine Oltchimul la 3 goluri. Hutupan apara extraorinar lovitura de la 7 metri a lui Bulatovic.

• Minutul 20 (10-7): Doua incercari consecutive a lui Maier sunt parate de portar. Romanca obtine imediat lovitura de la sapte metri si Lecusanu inscrie. Hutupan apara din nou un atac al muntenegrencelor. Steluta Luca este eliminata doua minute, dar Oltchimul nu joaca prea mult in inferioritate numerica deoarece arbitrii o elimina si pe Knezevic. Oltchimul nu a mai inscris de ceva minute bune, iar Buducnost egaleaza. Meirosu inscrie de la distanta in vinclul portii adversarelor, iar Hutupan apara din nou lovitura lui Bulatovic. Lecusanu inscrie din sapte metri, dupa ce Bulatovic a fost eliminata doua minute pentru un fault. Elisei arunca la coltul lung si marcheaza.

• Minutul 30 (15-8): Maier inscrie si aduce Oltchimul in avantaj cu patru goluri: 11-4. Antrenorul lui Buducnost cere time-out. Aruncarea lui Bulatovic este aparata de defensiva romancelor. Oltchimul se dezlantuie: Hutupan o angajeaza pe contra-atac pe Maier si aceasta inscrie: 13-7. Apararea valcencelor este de nepatruns. Time-out cerut de Voina la scorul de 15-8. Hutupan a devenit cosmarul lui Bulatovic si apara din nou.

• Minutul 40 (19-12): Manea este faultata, iar Lecusanu inscrie din sapte metri. Manea intercepteaza o pasa, ii paseaza lui Elisei iar Oltchim se distanteaza la 10 goluri: 18-8. Meirosu este eliminata, iar Buducnost trimite in bara lovitura de la sapte metri. Dupa 7 minute de la debutul reprizei secunde, adversarele Oltchimului reusesc sa inscrie. Lecusanu rateaza o lovitura de la 7 metri, dar se revanseaza imediat si inscrie golul 19 al Oltchimului din aceasta partida.

• Minutul 50 (25-16): Buducnost se apropie la sase goluri. Hutupan continua sa ghiceasca intentiile lui Bulatovic si ii pareaza loviturile. Meirosu recupereaza o minge, pleaca pe contra-atac si marcheaza: 22-14. Pidpalova reuseste sa inscrie si ea primul sau gol din aceasta partida. Hutupan ii lasa fara glas pe suporterii valceni cu paradele sale. Elisei se inalta peste apararea adversa si inscrie.

• Mininutul 60 (31-22): Oltchim traieste ultimele 10 minute ale partidei fara emotii. Paradele lui Hutupan si atacurile in forta ale valcencelor sunt pe punctul de a aduce o victorie istorica. Voina cere time-out pe final de meci. Pidpalova inscrie din nou. Borbas este faultata in ultimul minut, iar Vadineanu marcheaza din sapte metri. Elisei inscrie golul calificarii!

• Sursa: www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe