“LunetistaÔÇ£ din Fârtăţeşti s-a ales doar cu un avertisment

duminică, 15 martie 2009

„Lunetista“ din Fârtăţeşti s-a ales doar cu un avertisment

O femeie în vârstă de 73 de ani, din Fârtăţeşti – Vâlcea  este cercetată pentru deţinere ilegală de armă, după ce, în urma unei acţiuni a Poliţiei, la domiciliul ei a fost găsită o armă de vânătoare care a aparţinut soţului bătrânei, decedat în 2007. Georgeta Vasilescu nu a ştiut că trebuia să predea arma la poliţie, aşa că era la un pas de a face închisoare de la doi la opt ani pentru că o ţinea în casă. În cele din urmă, realizând absurditatea situaţiei, conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea a intervenit pentru ea.

Fosta profesoară de istorie s-a ales cu avertisment

Fosta profesoară s-a ales în final doar cu un avertisment pentru că a omis să predea arma autorităţilor după decesul soţului său, care a fost vânător. În urma unor directive ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, care privesc condiţiile achiziţionării şi deţinerii de arme de foc pentru persoanele fizice, poliţiştii vâlceni au întreprins în ultima perioadă mai multe acţiuni, pentru crearea unei baze de date actualizate cu persoanele care deţin arme de foc. Poliţiştii au verificat astfel mai mulţi posesori de permis port-armă, iniţiind şi o campanie de informare cu privire la noile reglementări în vigoare.

Georgeta Vasilescu a intrat în atenţia poliţiştilor de la Formaţiunea de Poliţie Rurală Bălceşti, care au acţionat în colaborare cu cei de la Postul de Poliţie Fârtăţeşti. Ei au ridicat de la bătrână puşca puşcă de vânătoare şi 45 de cartuşe de calibru 12, dintre care 22 cu alice şi 23 cu proiectil unic. Puşca a fost ridicată în baza unui proces verbal şi transportată la sediul IPJ Vâlcea. „În urma cercetărilor preliminarii, poliţiştii au stabilit că arma de vânătoare a aparţinut soţului femeii, decedat în urmă cu aproximativ doi ani.

După o verificare de rutină, s-a stabilit că fostul proprietar a deţinut arma şi muniţia legal. Singura problemă apărută a fost aceea că Georgeta Vasilescu, soţia vânătorului, a omis să predea puşca de vânătoare autorităţilor după decesul soţului, aşa cum prevedea legea, mai ales că aceasta nu avea drept să deţină armament.” – a afirmat subinspectorul Diana Smărăndoiu, de la Poliţia Vâlcea.

Familia bătrânei vrea puşca … în casă

Cazul pensionarei, o respectată profesoară de istorie-geografie din Fârtăţeşti, a devenit unul deosebit, omisiunea făcută involuntar de aceasta constituind totuşi o ilegalitate. Conform legii, poliţiştii trebuiau să-i întocmească dosar penal pentru deţinere de armament fără a poseda permis de port armă sau vreun atestat special de colecţionar. În acest caz s-a decis totuşi neînceperea urmăririi penale şi acordarea unui simplu avertisment. „A fost vina mea că nu am dus puşca la poliţie, dar nu am ştiut că trebuie să fac ceva în această privinţă.

Puşca a fost a soţului meu, dar după ce acesta a decedat, nimeni nu s-a mai ocupat de ea. Nu am ştiut ce să fac cu ea şi nici măcar paznicul de vânătoare sau poliţiştii din comună nu mi-a spus că trebuie s-o predau. De la moartea soţului meu, puşca a zăcut neatinsă în cutia ei şi nimeni nu a umblat la ea, eu nici măcar nu am ştiut unde e cheia”, spunea femeia, speriată de poliţiştii care dăduseră buzna peste ea.

Fosta profesoară mai spune că va face tot ce-i stă în putinţă pentru ca puşca de vânătoare să reintre în posesia familiei, arma fiind unul dintre cele mai valoroase obiecte care îi amintesc de soţul răpus de o boală cumplită. În acest sens, unul dintre ginerii săi a înaintat documentele pentru obţinerea unui permis de port armă, singura posibilitate ca puşca de vânătoare să se reîntoarcă la Fârtăţeşti.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe