Edilul Râmnicului îl dă în judecată pe jurnalistul Silviu Popescu

miercuri, 11 martie 2009

Mircia Gutău ne-a trimis un comunicat de presă în care vorbeşte despre „josnicia unui ziar“

Edilul Râmnicului îl dă în judecată pe
jurnalistul Silviu Popescu

• „Nu voi ceda niciunui şantaj mediatic, oricât de intens ar fi acesta şi vă asigur că voi merge mai departe în exercitarea mandatului pe care locuitorii acestui municipiu mi l-au încredinţat la alegerile de anul trecut“ – precizează Mircia Gutău într-un drept la replică, adresat ziarului „Curierul de Râmnic“

Către:                     ziarul Curierul de Râmnic
Spre informare:     presa locală
Referitor:               articolul ”Proiecte faraonice” din ziarul ”Curierul de Râmnic”                     din 11 martie 2009

   
Ca urmare a articolului de mai sus apărut ediţia din 11 martie 2009 a ziarului Curierul de Râmnic şi în baza dreptului la replică, vă rog să daţi publicităţii următorul material:

   
E dificil să articulezi o replică la un material de aşa-zisă presă atât de plin de aberaţii, neadevăruri şi contaziceri precum cel apărut în Curierul de Râmnic. Dar, pentru că este al nu ştiu câtelea astfel de atac venit din partea acestui ziar, trebuie să o fac.
   
1. O minimă informare anterioară scrierii acestui articol ar fi relevat faptul că proiectul ”Dezvoltarea şi creşterea eficienţei serviciilor publice electronice către cetăţeni şi mediul de afaceri la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea”, în valoare totală de 3.557.643 lei (TVA inclus), este un proiect cu finanţare europeană la care Primăria municipiului participă cu o cofinanţare de doar 2%! În plus, acest proiect e destinat creării unui sistem informaţional care să fie conectat la Sistemul Electronic Naţional înfiinţat în baza Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. Deci, în esenţă, este o măsură de creştere a transparenţei atât de invocată în articol şi de prevenire şi combatere a actelor de corupţiei.
   
2. Proiectul arterei de legătură între străzile Morilor şi Ştirbei Vodă, inclusiv construirea unui pod peste râul Olăneşti este unul din cele 8 proiecte înaintate de Primăria municipiului pentru finanţare din cota de 38 milioane Euro ce îi revine Râmnicului ca ”pol de dezvoltare urbană”. În plus, acest proiect - ca şi altele - nu a fost creat din capriciul cuiva sau în beneficiul câtorva, ci este promovat ca urmare a soluţiilor rezultate din studiul de trafic realizat anul trecut la nivelul municipiului şi urmăreşte scoaterea din centrul Râmnicului a traficului greu spre şi dinspre Olăneşti.
  
3. Marţi, 10 martie, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor la canalizarea de pe strada Ştirbei Vodă!
   
4. Referitor la afirmaţia că ”blocurile arată ca după război” - şi că asta ar fi, evident, din vina primarului - simpla citire a ordinii de zi a şedinţei de joi a Consiliului Local arată că primul proiect de hotărâre supus atenţiei consilierilor se referă la aprobarea documentaţiilor de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru izolarea termică a blocurilor de locuinţe. Altfel spus, la doar 8 zile de la aprobarea Ordonanţei de Urgenţă referitoare la izolarea termică a blocurilor - în şedinţa Guvernului din 4 martie - la nivelul municipiului sunt deja 12 blocuri care vor intra în acest program. Tot referitor la afirmaţia din articol mai trebuie menţionate şi lucrările de reabilitare de acum 3 ani de la faţada blocului L de pe Calea lui Traian (vizavi de clădirea în care îşi are sediul Curierul de Râmnic!!!), sau condiţia pe care municipalitatea o impune prin documentaţiile de urbanism firmelor ce vor sa facă mansardări de blocuri în Râmnic ca, înainte de a începe mansardarea, să realizeze izolaţia termică a blocului în cauză.
   
5. Grădina Zoologică a municipiului - cea despre care se spune că ”este o amintire” - este într-un program de modernizare cu bani de la bugetul de stat în valoare de 4.700.000 lei, fiind una din cele 14 grădini zoo din ţară care au primit finanţări din partea Ministerului Mediului; reabilitările la acest obiectiv au început încă de anul trecut.
   
6. Râmnicu Vâlcea chiar are o strategie de dezvoltare şi încă din anul 2003, iar această strategie a fost actualizată la începutul acestui an, prin HCL nr. 22/2009.
   
7. În încheierea articolului, ca o încununare a aberaţiilor de până acum, tot primarul este făcut vinovat pentru faptul că bolnavii stau doi într-un pat, pentru că ambulanţa (serviciu judeţean!) merge prost, că nu sunt locuri de muncă, că sunt din ce în ce mai mulţi şomeri şi pentru multe altele. Fără comentarii.
   
Am fost în nenumărate rânduri criticat - bineînţeles pe nedrept - de ziarul Curierul de Râmnic că am dat atenţie ca primar doar realizării de parcări, amplasării de locuri şi joacă şi montării de băncuţe. Acum sunt criticat că promovez proiecte de anvergură, care sunt - în consecinţă - considerate ”faraonice”. Sunt criticat că într-o perioadă de criză se realizează investiţii de amploare, când chiar planul anti-criză al Guvernului României menţionează printre soluţii sprijinirea investiţiilor în infrastructură pentru generarea de noi locuri de muncă.
   
Dar ultimul articol din Curierul de Râmnic înregistrează şi o premieră faţă de precedentele. Josnicia acestui ziar (vorbesc de ziar în ansamblu său pentru că acest articol, redat integral pe prima pagină, nu este semnat de nimeni!) tinde să atingă noi recorduri prin atacuri la adresa mea ca persoană privată şi la adresa rudelor mele. Mai mult decât atât, limbajul articolului este şi el într-o cădere liberă, iar menţionarea  - atât în text, cât şi în subtitlu! - a unei denumiri argotice dată organului genital feminin nu o explic decât prin obsesiile sexuale, evident refulate timp îndelungat, ale autorului acestui articol.
   
Prin intermediul acestui material vă anunţ public că voi demara  - atât ca primar al municipiului, cât şi ca persoană privată - toate procedurile legale împotriva ziarului Curierul de Râmnic pentru a-l obliga să respecte legea şi să plătească atunci când o încalcă flagrant, minţind şi defăimând. Invit reprezentanţii celorlalte mijloace media din Râmnicu Vâlcea să-mi fie alături în acest demers, pentru a asana presa locală de cei care o fac de ruşine. Nu voi ceda niciunui şantaj mediatic, oricât de intens ar fi acesta şi vă asigur că voi merge mai departe în exercitarea mandatului pe care locuitorii acestui municipiu mi l-au încredinţat la alegerile de anul trecut.

ing. Mircia Gutău,
Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea

NR – Titlu şi supratitlul ne aparţin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe