Cristian Buican avertizează asupra demagogiei guvernului Boc în privinţa descentralizării

miercuri, 11 martie 2009

Comunicat de presă

    Cristian Buican avertizează asupra demagogiei guvernului Boc în privinţa descentralizării

   
Ca urmare a declaraţiilor publice făcute de reprezentanţii guvernului asupra problemei descentralizării administraţiilor publice locale, deputatul Cristian Buican  ia atitudine şi  condamna demagogia guvernului, ale carui actiuni contravin declaratiilor publice. Referitor la  problema mentionata mai sus, deputatul liberal considera că prevederile bugetare pentru Ministerul Administraţiilor şi Internelor sunt insuficiente atât îndeplinirii acestui obiectiv, cât şi garantării siguranţei cetăţenilor din România.
     
Buican consideră ca actualul buget MAI este supradimensionat în ceea ce priveşte incasarile  modul în care a fost elaborat bugetul, construcţia acestuia, fiind deficitara. Pe alocările de la bugetul de stat se înregistrează o diminuare faţă de anul trecut, fondurile externe nerambursabile şi veniturile proprii sunt supraestimate în acest buget astfel încât fondurile externe nerambursabile acoperă  o creştere cu 410 procente, în condiţiile în care  exista mari semne de întrebare în ceea ce priveşte capacitatea de atragere a acestor fonduri nerambursabile. Veniturile proprii sunt supradimensionate de 2,5 ori, în aşa fel încât să trăim cu iluzia unui buget acoperitor.
     
Cristian Buican consideră că descentralizarea promisă de actualii guvernanţi va rămâne in aceste conditii doar un subiect teoretic, bun de folosit doar în perioadele electorale, avertizând că bugetele adminitratiilor publice locale sunt scăzute în termeni nominali. Mai mult, contrucţia bugetară arată că menţinerea teorética a acestora la nivelul anului trecut se datorează unei creşteri artificiale de 24% a incasarilor proprii, problema fiind nemenţionarea naturii acestei creşteri. Astfel, deputatul Cristian Buican avertizează asupra lipsei de finanţare la nivelul administraţiilor publice locale pentru acoperirea cheltuielilor curente. Mai mult, în acelaşi buget sunt prevăzute scăderi ale cotelor defalcate din TVA, iar scaderea acestora va duce la probleme în privinţa finanţării cheltuielilor pentru şcoli, pentru alocaţiile pentru copii, persoane cu handicap, etc.
    
Concluzia care poate fi trasă este aceea că bugetul Administraţiilor şi Internelor poate fi considerat un buget centralizat, care va ţine legate de guvern autorităţilor locale, aceasta fiind una din cele mai bune metode de a supune în faţa guvernului, autorităţile publice locale, un deziderat se pare al partidelor aflate la guvernare. • Biroul de presa - Cabinet deputat, Cristian Buican

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe