Administraţiile locale şi judeţene, acţionate în instanţă de RAJDP

miercuri, 11 martie 2009

Asfaltul electoral se plăteşte:

Administraţiile locale şi judeţene, acţionate în instanţă de RAJDP

Plata efectuată în întârziere de beneficiari a făcut ca Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Vâlcea să totalizeze sume destul de importante de recuperat de la mai multe primării din judeţul Vâlcea. Nici agenţii economici nu s-au grăbit să-şi achite la timp plăţile către RAJDP Vâlcea. Pentru a-şi recupera banii, mulţi dintre datornici au fost acţionaţi în instanţă pentru a plăti asfaltul turnat de-a lungul anului trecut.

60 de miliarde de recuperat

Suma pe care RAJDP trebuie să o recupereze este de peste 60 de miliarde de lei vechi. Pe lista datornicilor acţionaţi în judecată de RAJDP se numără şi Consiliul Judeţean Vâlcea, care are de achitat peste 10 miliarde de lei vechi pentru asfaltul electoral turnat la alegerile locale din vara anului trecut. La finele anului trecut, Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea a venit cu soluţia recuperării sumelor restante în instanţa de judecată.

Actuala conducere a RAJDP s-a conformat şi a dat în judecată toţi datornicii care înregistrau restanţe vechi, iar care se află şi instituţia condusă de Cîlea, instituţie ordonatoare de credite sub a cărei egidă funcţionează RAJDP. Procesul este pe rol, cu toate că, la începutul acestui an, Consiliul Judeţean a achitat aproximativ 4,5 miliarde de lei vechi pentru lucrările efectuate în luna ianuarie, şi mai are de achitat 10,5 miliarde de lei vechi, datorie restantă de anul trecut, sumă care va fi însă achitată eşalonat. În plus, 37 de primării din Vâlcea au şi ele datorii de aproximativ 40 de miliarde lei vechi.

Primării cu „restanţe electorale”

Toate primăriile cu restanţe mai vechi de anul 2005 au fost acţionate în instanţă de societatea de drumuri, în urma proceselor RAJDP recuperând în ultimele două luni o mare parte din sumele restante, aproximativ 70 de miliarde de lei vechi de la Călimăneşti, Govora şi Suteşti. Nicolae Vălimareanu, directorul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Vâlcea se arată încrezător în recuperarea banilor de la primării, dar şi de la ceilalţi factori implicaţi. 

„Sper ca, în această săptămână să recuperăm măcar o parte din bani pe care primăriile de la Vaideeni, Galicea, Malaia şi Mihăieşti le datorează. Aici ar fi cele mai mari probleme”, a declarat Vălimăreanu. Pe lista datornicilor se adaugă Primăria Horezu, cu o restanţă de aproximativ cinci miliarde de lei vechi şi Primăria Popeşti, cu peste două miliarde. Alte câteva zeci de miliarde trebuie recuperate de la mai mulţi agenţi economici din municipiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe