Vila de la Bujoreni, câştigată în instanţă de foştii proprietari

duminică, 8 martie 2009

Cu ajutorul fostului director Traian Dobrinescu?

Vila de la Bujoreni, câştigată în instanţă de foştii proprietari

Fosta vilă de protocol de la Bujoreni a familiei Ceauşeascu a fost câştigată în instanţă de proprietarii de drept ai terenului pe care aceasta era amplasată, după un lung şir de procese. Termenul de judecată de la 19 februarie a fost ultima înfăţişare în procesul în care familia Spiridonescu şi Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat şi-au disputat imobilul din cadrul complexului de protocol. În baza ultimei sentinţe a magistraţilor, Ioana Spiridonescu – urmaşa familiei Tuţureanu - este noua proprietară a terenului şi a vilei de protocol de la Bujoreni.

Potrivit actualului director al SRP Olăneşti, Traian Dobrinescu, sentinţa magistraţilor este definitivă, fără a mai exista vreo posibilitate de apel. Astăzi (2 martie a.c.), reprezentanţii conducerii RAAPPS Vâlcea se vor întâlni cu Ioana Spiridonescu pentru a stabili modul în care aceasta va prelua proprietatea şi bunurile existente în clădire. „Ne vom întâlni cu proprietarii pentru a stabili ce vom face cu bunurile existente în prezent în imobil. Proprietarii trebuie să hotărască dacă le vor păstra, iar acest lucru înseamnă cumpărarea lor de la RAAPPS sau dacă le vor lăsa în proprietatea statului”, spune Traian Dobrinescu.

Despre soarta fostei vile de protocol, Traian Dobrinescu spune că noii proprietari intenţionează să păstreze oarecum destinaţia iniţială a acesteia, transformând-o într-un complex turistic de interes naţional. Încă de la început, Curtea de Apel Piteşti a dispus punerea în posesie a membrilor familiei Spiridonescu, în pofida faptului că RAAPPS Vâlcea a atacat decizia, formulând recursuri repetate.

La toate înfăţişările procesului, reprezentanţii Regiei Protocolului de Stat au prezentat probe care prevedeau faptul că vila este o clădire nouă, amplasată într-o locaţie diferită de cea în care fostele proprietăţi imobiliare ale familiei erau situate în urmă cu mai bine de 35 de ani. Prin intermediul acestor probe depuse la dosar, RAAPPS a încercat să convingă magistraţii de faptul că familia Spiridonescu are drept de proprietate asupra terenului, însă nu şi asupra vilei. Gurile rele spun că, după victoria răsunătoare obţinută în instanţă, familia Spiridonescu intenţionează să revendice şi terenul pe care în prezent este amplasată Fabrica de Bere Alutus.

„Ziarul de Vâlcea“ deţine informaţii că principalul artizan al pierderii procesului de către Regia de Protocol este însuşi fostul director, Traian Dobrinescu, care a jucat la...ambele „capete“. În prezent, investigăm acest subiect, urmând să facem publice rezultatele cercetărilor jurnalistice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe