|vineri, februarie 15, 2019
  • Follow Us!

Peste 6,3 milioane euro pentru construcţia unui pod peste râul Olăneşti 

• Primăria Râmnicului va demara cea mai mare investiţie:

Peste 6,3 milioane euro pentru construcţia unui pod peste râul Olăneşti

Recent, consilierii locali din Râmnicu Vâlcea au aprobat printre altele proiectul de hotărâre privind studiul de prefezabilitate la obiectivul de investiţii „Pod peste râul Olăneşti, în prelungire str. Carol I, inclusiv legăturile cu Calea lui Traian şi str. Morilor”, în condiţiile realizării unei singure benzi de circulaţie pe malul drept, spre strada Morilor, şi a două benzi de circulaţie pe malul drept, spre Calea lui Traian. Valoarea totală a investiţiei este de 23,4 milioane lei (6,33 milioane euro), din care partea de construcţii montaj reprezintă peste 5,22 milioane euro.

Prin realizarea unei noi traversări a râului Olăneşti (care are un debit de avarie de circa 2400 mc/s) se obţine o fluidizare a traficului în zona de traversare din aval (pe Calea lui Traian). În vederea descongestionării traficului auto pe podul care asigură continuitatea pe Calea lui Traian peste râul Olăneşti s-au analizat mai multe scenarii, care au la bază câteva principii valabile în toate cele patru scenarii. În plan a fost prevăzută o parcare de circa 100 locuri, care este amplasată în amonte de podul existent la 55 de metri (între axe).

Pentru această lucrare se fac următoarele precizări: structura de rezistenţă a parcării va fi ca pentru pod obişnuit, deoarece nu se pot prevedea restricţii de acces în funcţie de tonaj; accesul în parcare se propune a se realiza de pe strada Ştirbei Vodă; distanţele între pilele parcării vor fi similare cu ale podului existent; nu se poate realiza oglinda de apă întrucât râul Olăneşti fiind practic neamenajat, orice acumulare ce s-ar realiza printr-un baraj deversor se va colmata (aşa cum s-a întâmplat cu acumularea realizată prin barajul deversor situat în aval de podul existent). (P.C.)

Leave a Response