Carmen Bălănucă - ARR bagă dihonia în PSD

duminică, 8 martie 2009

Preşedintele Cîlea, preşul lui Persu?

Carmen Bălănucă - ARR bagă dihonia în PSD

Politicienii care conduc vremelnic destinele PSD Vâlcea insistă să se compromită prin anumite propuneri  de directori la instituţiile publice deconcentrate. Subiectul „Carmen Beatrice Ivan – Bălănucă directoare la Autoritatea Rutieră Română“ a fost intens mediatizat în ultima perioadă. Presa responsabilă şi profesionistă locală a scris că stimabila doamnă nu are ce căuta la cârma respectivei instituţii deoarce nu are experienţă şi este incompatibilă cu funcţia. Redactorii „Ziarului de Vâlcea“, împreună cu colegii de la alte publicaţii (precum: Vocea Vâlcii şi Impact Real)  au analizat cu atenţie şi imparţialitate maximă respectiva numire şi dedesubturile ei.

Carmen Beatrice Ivan – Bălănucă este absolventa unei facultăţi cu profil economic private din Piteşti. Bălănucă s-a „remarcat“ în campania electorală a PSD de la locale şi parlamentare din anul 2008, fiind promovată constant, insistent şi dubios de secretarul executiv al Organizaţiei Judeţene, Dumitru Persu. „Febleţea“ lui Persu a lucrat până în data de 01.08.2008 la Energomontaj SA, de unde a plecat în urma unor divergenţe avute cu directorul general al societăţii.

Tatăl lui Carmen Bălănucă, Gheorghe Ivan fost maistru la Energomontaj (în prezent pensionat pe caz de boală şi aflat în recuperare) are o firmă de transport de mare tonaj, denumită IVCARTRANS (CUI 14478073; J/38/109/2002, 4 salariaţi, cifră de afaceri: 615384 lei în anul 2007). Între Gheorghe Ivan şi Sucursala Vâlcea a Energomontaj SA există un litigiu judecătoresc pe tema unui accident de muncă şi plăţii unor despăgubiri de ordinul sutelor de milioane de lei vechi. La această dată de administrarea efectivă a societăţii se ocupă fiica acestuia.

Publicaţia „Vocea Vâlcii“ a scris recent că: „În proprietatea firmei IVCARTRANS se află un autocamion IVECO, de 30 de tone (închiriat la RAJDP, regie aflată în subordinea Consiliul Judeţean Vâlcea), o RABĂ, de 10 tone şi un ROMAN, de 10 tone. Nu dorim să punem la îndoială corectitudinea afacerilor făcute de firma familiei tinerei pesediste cu societatea Consiliului Judeţean (unde preşedintele CJ Ion Cîlea este liderul PSD), dar Carmen Beatrice Ivan - Bălănucă nu are ce căuta la conducerea ARR, unde trebuie numit un personaj cu studii şi experienţă de specialitate, nesuspicionat de interese personale ascunse.“ Suntem şi noi în asentimentul colegilor noştri.

PS – Deţinem informaţii că preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, s-ar fi împotrivit acestei numiri, motivând lipsa experienţei profesionale şi incompatibilitatea cu funcţia. Dumitru Persu a urlat, a ameninţat şi în cele din urmă şi-a impus punctul de vedere.

• Nicu Trandafir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe