Proiect de 130.000 de euro, pierdut din cauza indolenţei primarului din Mateeşti

miercuri, 4 martie 2009

Proiect de 130.000 de euro, pierdut din cauza indolenţei primarului din Mateeşti

Consiliul Local al comunei Grădiştea pierde un proiect de 130.000 euro din cauza primarului şi reprezentanţilor Consiliului Local Mateeşti, care au refuzat să-şi plătească partea de cofinanţare pentru înfiinţarea unui serviciu de voluntariat şi nici nu au catadicsit să se prezinte la şedinţele pentru stabilirea detaliilor pentru depunerea proiectului. În proiectul cu pricina erau implicate nu mai puţin de şase localităţi din zona Bălceştiului, care pierd şi ele finanţarea europeană. Motivul este … un conflict personal între fostul primar şi fostul viceprimar al comunei Mateeşti.

Consilierii au făcut front comun cu viceprimarul şi s-au baricadat în case atunci când preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, a încercat să reintroducă raportul pe ordinea de zi a şedinţei CL. Proiectul de înfiinţare a unor servicii de voluntariat pentru situaţii de urgenţă, depus în luna august 2007 de Consiliul Local Grădiştea avea drept parteneri Prefectura Vâlcea, Consiliul Judeţean şi Consiliile Locale Berbeşti, Alunu, Livezi, Sineşti, Zătreni şi Mateeşti.

Proiectul urma să fie finanţat prin programul Phare 2005 – 2006– Reforma Sectorului Administraţiei Publice – Fondul de modernizare pentru dezvoltarea administraţiei locale şi presupunea un ajutor important pentru comunităţile locale în cazul producerii unor alunecări de teren, incendii sau inundaţii, dar a fost respins în final, pentru neconformitate administrativă. Pentru a beneficia de nişte bani pentru comunitate, Consiliul Local Mateeşti nu avea de făcut altceva decât să aprobe hotărârea privind asocierea cu ceilalţi parteneri, în vederea promovării şi implementării proiectului, dar aleşii localităţii au pus, nu pentru prima dată, antipatiile şi interesele personale mai presus de viaţa localnicilor.

Pentru a încerca salvarea proiectului, preşedintele i-a invitat pe consilierii locali din Mateeşti la sediul Consiliului Judeţean la 24 februarie 2009, doar că aceştia … nu au catadicsit să se prezinte. Preşedintele Ion Cîlea era pregătit chiar să asigure cofinanţarea proiectului, aferentă consiliului de la Mateeşti din banii de la bugetul judeţean. La Mateeşti, multe dintre problemele administrative au fost „rezolvate” şi în trecut cu indolenţă, soldându-se cu bătăi sau certuri, inclusiv cu situaţii când primarul i-a încuiat pe consilieri în primărie mai degrabă decât să acţioneze în interesul localnicilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe