Istoria României ÔÇô vandalizată la adăpostul întunericului

miercuri, 4 martie 2009

DECLARAŢIE   POLITICĂ
                                            

Istoria României –  vandalizată la adăpostul întunericului

    

O mârşăvie fără precedent s-a petrecut, la Horezu, în noaptea de vineri 27 spre sâmbătă 28 februarie: bustul lui I. Gh. Duca, marele om politic liberal, fost ministru şi fost prim-ministru al României, a fost vandalizat de o mână criminală.

Mai multe lovituri de ciocan sau de topor (poliţia urmează să stabilească cine şi cu ce unelte a acţionat) au deteriorat faţa statuii care, în ultimii ani, a devenit un reper în centrul localităţii şi un loc de cinstire a memoriei lui I. Gh. Duca.

Dincolo de ultrajul adus unei figuri emblematice a liberalismului românesc, fapta în sine reprezintă un atentat la istoria României şi o palmă nemeritată pe obrazul locuitorilor din Horezu.

Este inadmisibil ca aşa ceva să se mai petreacă în ţara noastră la doi ani după aderarea la Uniunea Europeană, în plin proces de modernizare şi de reafirmare a democraţiei şi a celorlalte valori naţionale, periclitate în cinci decenii de regimuri totalitare.
Cer autorităţilor competente, în primul rând Ministerului Administraţiei şi Internelor, dar şi Justiţiei, să nu precupeţească nici un efort până la identificarea şi pedepsirea exemplară a făptaşilor, în conformitate cu legile ţării.

Sunt sigur că în spatele mâinilor care au mânuit obiectul sau obiectele contondente se află gândirea pervertită de ură a celui sau a celor care au îndemnat la această faptă mârşavă.

 Nu cred că vandalizarea de la Horezu ar fi o simplă coincidenţă după dezvelirea unui alt bust al lui I. Gh. Duca, cu mai puţin de o zi înainte, în municipiul Rm.Vâlcea.

Sper ca instituţiile statului de drept să îşi facă datoria, în aşa fel încât să nu ne dea de înţeles că nu vor, sau că nu pot să acţioneze în şerpăria visceralităţii cu care unii politruci locali continuă să se raporteze la „veşnicii lor vrăjmaşi” – liberalii şi liberalismul.


Emilian Frâncu
Senator de Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe