Remus Grigorescu a lăsat catedra universitară pentru haina de prefect

duminică, 1 martie 2009

Remus Grigorescu a lăsat catedra universitară pentru haina de prefect

• după 20 de ani de politică, subprefectul Petre Ungureanu şi-a dat demisia din PD-L Vâlcea

Peste 200 de invitaţi – primari de localităţi, directori de instituţii deconcentrate şi angajaţi ai Prefecturii Vâlcea – s-au înghesuit vineri în sala mare a Consiliului Judeţean Vâlcea pentru a asista la predarea parţială de ştafetă la nivelul conducerii Prefecturii Vâlcea. La început, ministrul secretar de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor, Viorel Fifor, a dat citire a şase ordine semnate de primul-ministru Emil Boc: de eliberare din funcţia de prefect a lui Radu Renga; de numire a lui în postul de inspector guvernamental; de numire a lui Remus Grigorescu în funcţia de prefect interimar pentru 45 de zile; de eliberare din funcţia de subprefect a lui Mircea Nadolu; de numire a lui în postul de inspector guvernamental; şi de numire a lui Petre Ungureanu în funcţia de subprefect interimar pentru 45 de zile.

Prefectul Remus Grigorescu şi subprefectul Petre Ungureanu au depus jurământul şi au primit cadou din partea PS Gherasim o icoană cu Sfântul Ioan Botezătorul. A urmat discursul proaspătului instalat în funcţia de prefect, Remus Grigorescu: „Mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în capacitatea mea de a face faţă acestei provocări, o muncă dificilă, de o importanţă deosebită pentru bunul mers al administraţiei publice vâlcene. De asemenea, aş dori să mulţumesc fostului prefect, domnului Radu Renga şi echipei sale pentru activitatea pe care au desfăşurat-o.

Este un moment deosebit şi profund emoţionant pentru mine, în această zi când sunt investit cu încrederea de a primi mandatul de prefect al judeţului Vâlcea. Acest fapt, însă, se datorează nu numai unui act de voinţă politică, ci, cu deosebire, în opinia mea, unui gest de încredere acordat generaţiei tinere. Vâlcea este un judeţ cu multe probleme, unele care acum se amplifică, sub efectul crizei economice. Pentru a aplica programul Guvernului vom face o analiză lucidă a tuturor componentelor economice şi sociale din judeţul nostru, ţinând seama de specificul său, şi solicitând, fără îndoială, sprijinul tuturor factorilor de decizie.

Împreună cu echipa mea, voi continua proiectele deja începute, dar, de bună seamă, vom lansa şi altele noi. Ne vom implica în realizarea unor proiecte cu finanţare europeană, beneficie pentru locuitorii judeţului nostrum. Am încredere în factorii de decizie, dar, în acelaşit imp, doresc să valorificăm potenţialul academic universitar şi de cercetare ştiinţifică din judeţul nostru în realizarea tuturor proiectelor, ţinând seama că viitorul va fi al unei economii bazate pe cunoaştere. Totodată, nu trebuie să uităm că viitorul se construieşte astăzi prin cultură şi învăţământ de înaltă calitate. Doresc să am o relaţie bună cu toţi primarii. Atât ei, cât şi eu, ca prefect, suntem în slujba tuturor vâlcenilor.

Vă asigur pe toţi că uşa mea va fi întotdeauna deschisă pentru oameni, iar fiecare problemă a lor va fi şi problema mea până îi vom găsi rezolvarea. Vă asigur că, în mandatul meu, voi fi garantul unei administraţii puse în slujba cetăţeanului, că voi apăra legea şi dreptatea socială”. În discursul său, subprefectul Petre Ungureanu a menţionat: „Subscriu întru-totul ce-a afirmat prefectul Remus Grigorescu. Aseară mi-am dat demisia din PD-L, după 20 de ani de politică! Sperăm ca Vâlcea să o merităm şi să ne merite!”. La eveniment au participat şi numeroase cadre didactice de la Universitatea „Constantin Brâncoveanu” Râmnicu Vâlcea, având în vedere că Remus Grigorescu a fost până de curând conferenţiar universitar doctor la catedra de Statistică. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe