Uniunea Europeană finanţează modernizarea a 12,5 km

miercuri, 25 februarie 2009

Uniunea Europeană finanţează modernizarea a 12,5 km

 
din drumul judeţean Bălceşti-Goruneşti

Autorităţile publice locale din judeţul Vâlcea au elaborat şi depus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional Axa prioritara 2 - Îmbunătăţirea infrastructurii regionale şi locale de transport 9 proiecte de reabilitare a drumurilor judeţene şi a şoselelor de centură. Valoarea acestor proiecte este de aproximativ 341 milioane lei.

Dintre acestea, 7 au fost pregătite şi depuse de Consiliul Judeţean Vâlcea, proiectul „Modernizare DJ 651B Bălceşti-Goruneşti - limita judeţul Olt” fiind aprobat spre finanţare. Contractul de finanţare a fost semnat în data de 19 decembrie 2008. Proiectul are o valoare de 5,4 milioane de euro şi o durată de execuţie de 30 de luni.

Prin proiect se va moderniza sistemul rutier de 12,5 km, montându-se 3.000 m de parapeţi metalici şi 3.000 m de şanţuri betonate. Se vor amenaja 130 de podeţe şi semnalizările rutiere, inclusiv 30 de drumuri laterale pe o lungime de 50 m.

Cu această ocazie, domnul Ion Cîlea, Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea a declarat că „atât la nivelul regiunii cât şi al ţării, judeţul Vâlcea se poate mândri cu numărul mare de proiecte depuse în cadrul Axei 2 a Programului Operaţional Regional. Este foarte important ca în perioada de criză economică să implementăm proiecte mari atât pentru infrastructura în sine, cât şi pentru locurile de muncă create”.

În continuare, urmează a fi demarată procedura de achiziţie pentru execuţia lucrărilor.
Pentru informaţii suplimentare poate fi contactat domnul Florea Mierluş, director executiv în cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea şi manager al proiectului, la telefon 0250.732.901 int. 108, fax 0250.735.617.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe