Proiect de 6 milioane euro pentru introducerea apei şi a canalizării în Roşiile

miercuri, 25 februarie 2009

• Viceprimarul Nicolae Niţă ne-a anunţat că există în lucru un

Proiect de 6 milioane euro pentru introducerea apei şi a canalizării în Roşiile

Conducerea Primăriei Roşiile are ambiţii mari pentru mandatul 2008 – 2012, în această perioadă urmând a fi realizate mai multe investiţii în infrastructură în cadrul unor programe cu finanţare europeană. Nicolae Niţă, viceprimarul comunei Roşiile, ne-a spus că numai în mandatul trecut au fost asfaltaţi peste 6 km de drum comunal cu finanţare prin Programul SAPARD. „Vrem ca din fondul de rulment al Primăriei Roşiile să începem în primăvara acestui an asfaltarea drumului comunal care leagă satul Cherăşti Vale de drumul DJ 676.

Deja s-au făcut studiile de fezabilitate şi măsurătorile, iar în luna martie sau aprilie vom trece efectiv la asfaltarea unei porţiuni de 1,5 km din acest drum. De asemenea, tot în acest an vom demara lucrările de pietruire a drumului din satul Zgubea şi vom extinde şi moderniza iluminatul public în comuna Roşiile prin montarea a peste 90 lămpi. În acest moment, avem în lucru împreună cu Primăria Tetoiu un proiect integrat de introducere a apei potabile şi a canalizării în cele două localităţi.

Proiectul încă nu este depus pe nici un program de finanţare europeană, însă trebuie să vă spun că valoarea totală a proiectului depăşeşte 6 milioane euro”, ne-a mai declarat viceprimarul comunei Roşiile, Nicolae Niţă. Dintre problemele curente care trebuie soluţionate rapid, viceprimarul din Roşiile a amintit de acţiunea de curăţare a albiei pârâului Saşa, care va fi realizată cu oamenii din comună care beneficiază de ajutoare sociale. Pe de altă parte, Nicolae Niţă este mulţumit pentru că primăria din localitate a găsit un şofer pentru cel de-al doilea microbuz şcolar de care a beneficiat comuna Roşiile. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe