Primarul Dobre, reclamat de un bătrân din Dăeşti la 4 instituţii centrale

miercuri, 25 februarie 2009

• Pentru abuzurile săvârşite la punerea în posesie,

Primarul Dobre, reclamat de un bătrân din Dăeşti la 4 instituţii centrale

Dumitru Mincu, un bătrân de 78 de ani din comuna Dăeşti, continuă să se plângă de abuzurile la care este supus de către conducerea primăriei, în special de primarul Ion Dobre. Bătrânul este nemulţumit că administraţia locală nu l-a împroprietărit cu întreaga suprafaţă de teren de 5.000 mp din satul Sâmbotin, comuna Dăeşti. Prin anul 1950, a cumpărat cu acte circa 5.000 de metri pătraţi de teren.

Ulterior acesta a fost confiscat de regimul comunist. Imediat după Revoluţie bătrânul a apelat la instanţă, iar în anul 1991 a emis o hotărâre favorabilă de punere în posesie. Profitând de faptul că justiţia nu indicase exact locul unde Dumitru Mincu urma să fie împroprietărit, Primăria Dăeşti i-a dat 5.000 de metri pătraţi pe bază de proces verbal în altă zonă decât avusese teren. Numai că în 2004, Mincu se vede brusc deposedat de teren, pentru că primarul Ion Dobre l-a împroprietărit pe altcineva pe terenul bătrânului.

Ion Dobre a profitat şi de faptul că Dumitru Mincu era singurul din cei împroprietăriţi pe bază de proces verbal în 1991 care nici nu-şi vânduse terenul şi nici nu întreprinsese demersurile necesare pentru obţinerea unui titlu de proprietate. „Primarul Ion Dobre a făcut un abuz pentru că i-a împroprietărit pe alţii pe terenul de 5000 de metri pătraţi. Nu vrea să-mi dea schiţa de punere în posesie şi mă trimite mereu la Prefectură. Vreau să vă spun că deja l-am reclamat pentru acest abuz pe primarul Ion Dobre la Senatul României, la Avocatul Poporului, Ministerul Justiţiei şi la Parchetul General”, ne-a declarat zilele trecute Dumitru Mincu. (N.T.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe