Spitalul Judeţean Vâlcea va avea o trusă laparoscopică

duminică, 22 februarie 2009

Spitalul Judeţean Vâlcea va avea o trusă laparoscopică

Deputatul PD-L Samoil Vîlcu s-a întâlnit în această săptămână cu responsabili din Ministerul Sănătăţii pentru a obţine dotarea cu o trusă laparoscopică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Trusa de chirurgie laparoscopică, atât de necesară SJU, însumând câteva aparate electronice complexe şi instrumente chirurgicale specifice, ar putea să ajungă în perioada următoare în dotarea acestei unităţi medicale de importanţă judeţeană, a dat asigurări parlamentarul democrat-liberal.

“Este nefiresc ca un spital de talia SJU să nu dispună de cel puţin o trusă laparoscopică, în condiţiile în care instituţii similare din judeţe mai mici au şi câte două asemenea echipamente. În plus, avem şi specialişti care pot utiliza cu succes laparoscopul. Cea mai mare unitate spitalicească din judeţ a avut anii trecuţi o trusă de chirurgie laparoscopică, însă aceasta a fost repartizată Spitalului din Drăgăşani.

Deşi au existat mai multe solicitări pentru un asemenea echipament medical, fostul ministru nu a ţinut cont de necesitatea obiectivă a cererii. Criteriile obiective privind mărimea, adresabilitatea, importanţa unităţii sanitare şi complexitatea serviciilor medicale au fost mult timp ignorate, de aceea mă voi zbate să obţin de la Ministerul Sănătăţii această apartură medicală modernă. O asemenea trusă medicală are avantaje ce nu pot fi ignorate.

Foarte important este faptul că, după operaţii complexe, graţie tehnicii laparoscopice, recuperarea pacienţilor este rapidă şi se poate vorbi chiar de confort psihic al bolnavului. În plus, investiţia în echipamentul medical necesar acestei tehnici se recuperează rapid prin scăderea cheltuielilor actului operator, durata spitalizării se reduce foarte mult, la fel ca şi consumul de medicamente. De asemenea, reducerea perioadei de incapacitate de muncă reprezintă un alt avantaj cu consecinţe în plan economic. Toate acestea compensează costurile ridicate ale aparaturii care compune trusa laparoscopică”, a concluzionat deputatul PD-L Samoil Vîlcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe